Makó Sport Színes

Réti Dávid nyerte Makó Város Nagydíját

Kétnapos lovas díjugrató bajnokságnak adott otthon a makói lovas pálya, amely a megyei versenyek között a legrangosabb. Idén az első helyezést Réti Dávid érte el, illetve Makó Város Nagydíját is ő zsebelte be.

Gajáta Fanni – Makó

Még márciusban döntött a Csongrád Megyei Lovas Szövetség arról, hogy a megyei díjugrató bajnokságnak a Maros-menti város adja a helyszínt. Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, a rendezvényt 200 ezer forinttal támogatta az önkormányzat, mivel ekkor díjazzák a felnőtt, 128 centiméteres díjugratást is.

dsc_2088

– Nagy megtiszteltetés számunkra, hiszen a Csongrád Megyei Lovas Szövetség mindig olyan helyszínt keres ennek a döntő rendezvénynek, ahol a lovas egyesületek valóban méltó, színvonalas körülményeket tudnak biztosítani és fontos szempont az is, hogy a lovas egyesületek megfelelő hagyományokkal rendelkezzenek mind a lovaglás, illetve a sportok tekintetében – nyilatkozta a polgármester.

dsc_2120

– A két napon közel 200 start volt, amely egy nagyon szép szám. A szombati napon az elő- és középdöntők voltak, ma pedig a döntőt rendeztünk. Erre a napra kevesebb versenyzőnk volt, ugyanis akik úgy érzeték, hogy kevés az esélyük, nem indultak – tudtuk meg Ferenci Richárdtól, a Csongrád Megyei Lovas Szövetség elnökétől. – Szombaton a HRP Hungary Nagydíjunk volt, illetve a mai felnőtt döntőnk Makó Város Nagydíja is volt egyben.

Idén az első helyezést Réti Dávid érte el. A bajnok elmondta, a családban nem szokatlan a lovaglás, ugyanis nagyapja is lovakkal foglalkozott, míg édesanyja és testvérei díjugratásban versenyeztek. A makói versenyt nem csak élvezte, hanem dicsérte is: a szervezéssel és az akadályparkkal is nagyon elégedett volt az első helyezett.

dsc_2135

– Evidens volt, hogy ebbe beleszülettem – mondta Dávid. Vasárnap két lóval indult, egy kancával és egy csődörrel. – Már évek óta versenyzek velük, nagyon szeretem őket és nagyon jól teljesítenek, mint ahogy mai is. Természetesen nyerni mindig jó, illetve elégedettséggel tölti el az embert, ha a lovai jól teljesítenek és fejlődnek is.

Galériánk:

navigate_before
navigate_next