Hírek Térség

Nincs szükségünk a bevándorlókra!

A kormánynak van hangja, de nincs ereje, ezt a népszavazás adja meg – jelentette ki Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, aki ma délután Nagyéren, Ambrózfalván, Csanádalbertin és Pitvaroson tartott a polgármesterekkel közösen a kvótanépszavazásról szóló, utcafórumot.

Korom András – Makó Járás

– Nem a kormányról, Orbán Viktorról vagy Lázár Jánosról kell véleményt mondani, hanem személyes sorsukról dönthetnek az emberek az október 2-ai népszavazáson – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője az utcafórumokon.

navigate_before
navigate_next

A nagyéri fórumon mintegy harmincan vettek részt.

A népszavazás nem pártkérdésről szól, az embereknek arról kell majd  határozniuk, hogy gyermekeik, unokáik milyen országban nőjenek fel. Kijelentette, hogy mindenki vegyen részt a referendumon, attól függetlenül, korábban melyik politikai erőt támogatta, hiszen arról kell dönteni, hogy migránsok költözzenek-e a szomszédjukba vagy nem.

–  Dönteni kell róla, hogy megnyissuk a határokat vagy azok zárva maradjanak, befogadjunk-e embereket, akarunk-e gondoskodni róluk, felelősséget vállalni értük – tette hozzá. Szólt arról is, hogy az érkezők között valóban vannak, akik segítségre szorulnak, de ezt ott kell megadni, ahol születtek, ott kell olyan életfeltételeket teremteni, hogy ne kelljen elindulniuk. 

navigate_before
navigate_next

Az ambrózfalvin nagy volt a médiaérdeklődés.

– Az idén a magyar határhoz érkezők 95 százaléka azért kelt útra, mert jobban akar élni, szociális segélyt, lakást, munkát, egzisztenciát szeretne, csak 5 százalékuk kért menedékjogot – mondta. Hozzátette, hogy Líbiából 1 millióan, míg Törökországból 3 millióan akarnak Európába jönni. Ha Németország vagy Ausztria úgy dönt, behívja ezeket az embereket, mert szüksége van rájuk, akkor tegye ezt a saját kontójára. Svédország pedig 20 ezer, míg Németország 30 ezer bevándorlót akar betelepíteni Magyarországra – hívta fel a figyelmet.
Elképzelhetetlennek tartja, hogy Németország a hozzá érkező egymillió bevándorló közül kiválogatja azokat, akikre szüksége van, Magyarország pedig kapunk 100 ezer embert, akinek lakást, munkát és szociális ellátást kell adni – tette hozzá.

navigate_before
navigate_next

Csanádalbertin mintegy harmincan voltak.

Közölte: a kormány felkészült arra, hogy szükség esetén a teljes román-magyar határszakaszon megépítse a kerítésrendszert, mert az őszi hónapokban könnyen újabb bevándorlási hullám érheti el az országot. Hozzátette azonban, hogy a román kormánnyal közösen azon dolgoznak, hogy erre ne legyen szükség.

Emlékeztetett arra, hogy jelenleg azért érkezik viszonylag kevés bevándorló a Balkán felől, mert több ország is fizikailag lezárta határát. A szerb-magyar határszakaszt a kerítés mellett nyolcezer rendőr és katona védi.

navigate_before
navigate_next

A pitvarosi fórum elején a képviselő maga is a közönség soraiban foglalt helyet.

Lázár János  választókerülete mind a 19 településén tart lakossági fórumot a következő napokban, hogy személyesen győzze meg az embereket a népszavazás fontosságáról.