Makó Sport Térség

Sportágválasztó, félmaraton és túrázás a Maros-parton

A Marosmenti Mocorgók Baráti Köre ötödik alkalommal rendezte meg ma a Marosmenti Félmaraton, Kerékpáros és Gyalogtúrát, ahol több százan álltak rajthoz. A mozogni vágyók 30 sportágat is kipróbálhattak a Maros-parton.

Albert Barbara – Makó

A Marosmenti Mocorgók Baráti Köre által szervezett sporteseményre bárki nevezhetett, aki úgy érezte, hogy képes teljesíteni a távot.

dsc02178

– Már hagyományosnak mondhatjuk a Marosmenti Félmaraton, Kerékpáros és Gyalogtúrát, hiszen már ötödik alkalommal rendeztük meg. Az idén 52 km-es kerékpártúrát is beiktattunk a programba. Azok közt, akik célba érnek és a rajtszámukban lévő chip jelzi, egy biciklit sorsolunk ki. A 21 km-es táv abszolút első helyezettjei grillsütőt kapnak, a 35 év alatti és feletti nők és férfiak, valamint a női, férfi és vegyes váltók első három helyezettjeit díjazzuk. A 8 km-en indulók, a 14 év alattiak, illetve a 14 év feletti felnőttek közül szintén az első hármat jutalmazzuk – mondta Kerekes Éva, a Marosmenti Mocorgók Baráti Köre Közhasznú Egyesület elnöke.

dsc02153

– Rendszeresen sportolok a munkám mellett, megpróbálom kihozni magamból a maximumot. Nem vagyok elégedett az időeredményemmel, ráadásul van egy kis sérülésem. Úgy gondolom, hogy nem panaszkodhatom, mert első lettem. Régen más sportágat is űztem, de a futást szeretem a legjobban, már az életem részévé vált – árulta el Csizmadia Róbert, a 8 km-es táv győztese.

dsc02202

A rendezők ma is várták a sportágválasztóra az érdeklődőket.

dsc02199

– Több sportágat is kipróbáltam, de leginkább a táncos jellegűeket kedvelem. Hip-hopra járok, de akrobatikus rock and roll órákon is szívesen részt vennék –számolt be Hajdú Zsanett, a Szikszai György Református Általános Iskola 5-dikes tanulója.

navigate_before
navigate_next