A térség országgyűlési képviselője ma késő délután mondott köszöntőt, az apátfalvi gasztro- valamint a kiszombori és maroslelei falunapon. Maroslelén bejelentette, hogy jövőre 1 milliárdért építik újjá a Makó-Maroslele-Hódmezővásárhelyt összekötő utat és 500 millióért a három települést összekötő kerékpárutat is.

Korom András – Kiszombor/Apátfalva/Maroslele

Már pénteken elkezdődött az ünnepélyes zászlófelvonással, majd Borsi János „Töredékek” című kiállításával, táncházzal, majd Jampec partyval a Kiszombori Közösségi Napok programsorozata, melyet ma késé délután Dögös Robi és zenekara igazi hangulatteremtő műsorát követően nyitott meg Szegvári Ernőné polgármester és Lázár János, a térség országgyűlési képviselője.

A község polgármestere elmondta, a 20. falunapot együtt ünnepelte a falu apraja-nagyja, az eső sem tántorított el senkit.

– A szórakozásnál és a szórakoztatásnál is fontosabb, hogy együtt legyenek a kiszomboriak. Minden évben kell egy nap, amikor össze tudnak jönni a helybéliek kötetlenül, el tudnak tölteni egy délutánt, meg tudják beszélni személyes és a közösség ügyeit is – mondta Lázár János. – Azt remélem, hogy az elmúlt 20 esztendő nem volt hiábavaló találkozás. Alkalmat adott, hogy mindazt, amit önök, illetve az utóbbi években mi közösen elvégeztünk, megünnepeljük – tette hozzá, azzal hogy remélte, hogy még sok minden olyan fejlesztést tudnak a kiszomboriakkal közösen elvégezni, mely hozzájárul a helybéliek életminősége javításához.

A megnyitót követő műsor a sokszínű zombori forgataggal az Intim Torna Illegál koncertjével majd az utcabállal folytatódott.

Képeink a kiszombori közösségi napról.

Lázár János ezt követően az apátfalvi gasztronómiai fesztiválon mondott köszöntőt, s kérdezgette is főzés eredményéről Szekeres Ferenc polgármester a színpadon. Majd azt mondta,remélve azok is élvezték, akik főztek, s azok is, akik azt megették. – Olyan helyen, mint Apátfalva, az embernek sokat kell dogoznia egész évben, hogy talpon tudjon maradni és boldogulni tudjon. Itt az ország keleti határa mellett az embereknek sokkal többet kell dolgozniuk, hogy el tudják tartani magukat, s gondoskodjanak szeretteikről. Minden apátfalvi megérdemel egy évben egy estét, hogy önfeledten szórakozzon, s barátaival elbeszélgessen a falu sorsáról vagy éppen, hogy mi van a családjukkal. Ezért Isten éltesse az apátfalviakat – mondta. Jó utca-, szomszéd- és baráti közösségeket kívánt a helybélieknek.

Az apátfalvi megnyitó.

Lázár János ezt követően a maroslelei falunapon mondott köszöntőjében bejelentette, jövőre 1 milliárd forintból újul meg a Makó-Maroslele-Hódmezővásárhely közötti út, illetve 500 millióért megépül a három települést összekötő kerékpárút is. Ezt követően Martonosi György polgármesterrel adták át a felsőbb osztályba jutott helyi focicsapatnak az érmeket és a kupát, s a főzőverseny legeredményesebbjeit is díjazták.

Maroslelei képeink.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest