Hírek Makó Színes

Közös Többszörös Diáknap Makón

Ma hetedjére rendezték meg a makói fiatalok a Közös Többszörös Diáknapot. Makón jelenleg nincs diákönkormányzat, ezért civil kezdeményezésre.

Major Zsuzsanna – Makó

Horváth Evelin jelenleg a szegedi egyetemen tanul, néhány éve diák alpolgármester volt, amikor még működött diákönkormányzat a városban. Ma már nem, ettől függetlenül megrendezték a találkozót. – Fontosnak tartjuk, hogy találkozzunk azokkal, akiket régóta ismerünk és az újakkal. Most, az egyetemen látom, milyen színes diákélet van, ha hazajövök, itt nincs semmi, pedig jó lenne hasonló.

dsc_0247

A rendezvényt Evelin, Mucsi Tamás, a FIGYI Klub elnöke és Török Miklós önkormányzati képviselő nyitották meg. Mucsi Tamás elmondta, a fiatalok keresték meg, hogy segítsen megszervezni hetedjére is a találkozót, amit a makói önkormányzat ötvenezer forinttal támogatott. Ehhez még Török Miklós hozzájárult a képviselői alapjából.

dsc_0236

Békéscsabáról és Budapestről érkeztek fiatalok. hogy a makóiakkal töltsék a mai napot. Vallási témájú előadást tartanak majd, közösen vadásznak Pokémonra, miközben megismerhetik a városi nevezetességeket, este pedig a Hagymatikum Gyógyfürdő éjszakai fürdőzésén vesznek részt. Közben lehetőségük adódik a tapasztalatcserére és arra, hogy megbeszéljék, milyen lehetőségei vannak a fiataloknak, ha közösségben gondolkodva szeretnének tenni valamit.

navigate_before
navigate_next