Makó Sport Színes

Nagy Makói Sportágválasztó – 1 nap – galériával

Még rókavadászat is volt a IV. Nagy Makói Sportágválasztó mai első napján, rengeteg iskolással és óvodással a Maros-parti strandon, ahol 30 sportág közül is választhattak.

Korom András – Makó

Ma délelőtt szervezetten érkeztek a makói ovisok és iskolások a Maros-parti sportágválasztókra, holnap azonban elsősorban majd a családokra számítanak a szervezők.

A gyerekek a délelőtt 10 és délután 3 között zajló mai programon gyakorlatilag az összes a városban működő sportágat kipróbálhatták, még a különlegességnek számító rádiós rókavadászatot is, illetve izgalmas bemutatókat láthattak a színpadon.

Czirbus Gábor alpolgármester, aki maga is beállt kapura dobni, elmondta: az elmúlt évekhez képest sokkal többen jöttek ki az első napra, s bízik, hogy szombaton is sok család érkezik majd ide.

picasion-com_086b9a791d8a57864fe720e85df7c5a3

– Holnap lesz a félmaraton és a gyalogtúra. Vannak olyan sportágak, melyek még nincsenek jelen a városban, de azon dolgozunk, hogy előbb vagy utóbb legyenek. Itt a Maros, és jön a Hagymatikum bővítése, így a vizes sportok is megerősödhetnek: nincs kajak-kenu, sárkányhajó, vízilabda, s az atlétika és csak diákolimpia szinten. Azon dolgozunk, hogy minél szélesebb legyen a makói sportpaletta.

picasion-com_d32f8e760644aacee4aed6ab22fe7e96

Kovács Gábor, a sportágválasztó szervezője elmondta: a sportágválasztó elsődleges célja, hogy bemutassák, hányféle sportág a működik a városban. Ez alkalommal a sportágak ki is próbálhatók, legyen akár tánc, küzdő- vagy labdajáték. – Változó, egy-egy ilyen alkalommal hány gyermek kap kedvet a mozgáshoz, de ha csak néhány már az megérte.

navigate_before
navigate_next