Térség

A legfiatalabb leleit is köszöntötték

A ma délutáni szabadtéri ünnepi testületi ülésen adták át a községi elismeréseket a 25. Maroslelei Falunap nyitányaként.

Korom András -Maroslele

Kővágó Attila, illetve a Maroslelei Polgárőr és Tűzoltó Egyesület (a díjat Gazdag István elnök vette át) kapta meg a Maroslele Községért elismerést a 25. Maroslelei Falunap nyitányaként. Az ünnepségen Martonosi György polgármester köszöntőjében kiemelte, ez az esztendő a pályázatok éve volt.

Díszdiplomát kapott Csuri Ferencné, Fodor Antal, Schultz Jánosné és Baranyai Istvánné. Köszöntötték a község legidősebb, 102 éves lakóját Bárkányi Istvánnét (távollétében), és a legfiatalabbat a két hetes Kurusa Zoltán Marcellt.

Emléklapot, virágot és bort kapott a 60 év házas Vincze Ferenc és Stefán Piroska, az 50 éve házas Bozsó Sándor és Dezső Ilona, Árva Gyula és Gulyás Piroska, valamint Kővágó Ferenc és Gneth Mária.

Jutalmazták egy-egy díszes házszámtáblával a falu legszebb házai tulajdonosait: Kollár Mihályt, Bozsó Zoltánt, Csordás Csabát, Klenovszki Gábort és Megyeri Attilát.

A nyáron felújított két iskolai tantermet Martonosi György és Balázs József, a Tankerületi Központ vezetője avatta fel, majd két hatodikos diák mondta el Móra Ferenc egyik novelláját.

Ezt követően nyílt meg a Lelei Fokhagyma Napok Mezőgazdasági és Vadászkiállítás, a Lelei Hírmondó történetét bemutató tárlat, majd a résztvevők fokhagymás ételeket kóstolhattak.

Este pedig jön a Lord koncertje.

A Maroslelei Napok további részletes programja itt  olvasható

navigate_before
navigate_next