Belföld Színes

Vidám, műsoros idősek napja – galériával

Táncosok, óvodások és dalkör tette vidámmá és látványossá ma délelőtt az kastélyotthon lakói idősek napi ünnepségét. Még meglepetést is kaptak!

MH – Aranysziget otthon

Meglepetésként érkezett a nagymágocsi kastélyotthon kertjébe ma reggel a mozgó kormányablak. Az idősek ki is használták az alkalmat, hogy nem kell beutazniuk a szentesi kormányhivatalban, örömmel újították itt meg lejárt személyi okmányaikat.

Persze a kastély előtti szökőkút környékén, illetve az árnyékban ülők elsősorban az idősek napi műsorra voltak kíváncsiak.

Az ünnepséget megnyitó Drubináné Fodor Katalin intézményvezető hangsúlyozta: amilyen a világ, nem csak a mi tetteink, munkálkodásunk határozza meg, de azok alapját azok a tettek alapozták meg, melyet apáink és anyáink, nagyapáink és nagyanyáink életükkel, munkájukkal tettek. Felépítették a mai generációk számára a jelen lehetőségét. Kiemelte: az idősek világnapja nem jelenti azt, hogy csak ezen a napon kell az idősekre, a segítségre szorulókra figyelni. – Köszönettel tartozunk Önöknek azért, hogy kitartó munkával, lelkiismeretes tenni akarással, sokszor számos lemondás árán is megteremtették a jövőt, azaz a ma emberének a jelenét – fogalmazott az intézményvezető.

A képből galéria nyílik:

navigate_before
navigate_next

Az időseket köszöntötte Juhász Tünde, a megyei kormányhivatal vezetője elmondta igaz csak rövid időre, de elhozták a mobil kormányablakot is, hogy megkönnyítsék az otthonlakók ügyintézését.

Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője azt mondta, példaértékű, ahogy az időseket a kastélyotthonban gondozzák. A kastélyban élőket Szebellédi Endre polgármester is köszöntötte.

A megnyitó utáni – időnként hangos nevetést is nagy tapsot okozó műsorban – először Schefcsik József mondta el Wass Albert egyik versét. Majd fellépett az otthon kerekesszékes csoportja, gyermek szalontáncosok, táncoltak a derekegyházi ápoló otthon lakói, a villámtréfák, mellett óvodások, Fábián Péter operett műsora, kabaréjelenet és a Nagymágocsi Asszonykórus aratott tapsviharos sikert. (x)