Hiába kért segítséget még az interneten is a makói Horváth-Varga Sándor, hogy kiállítóhelyet találjon alkotásainak, nem sikerült neki. Végül a saját háza előtt rendezett kiállítást.

Major Zsuzsanna – Makó

– Nem sikerült helyet találni. Szerettem volna a Papírfecnik és Képek című kiállítást megrendezni. Érdeklődök voltak, akik jelezték, hogy szeretnének pirográfot készíteni, vagy érdekelte őket, hogy hogyan készülnek. Szívesen megmutatom, elmondom,hogy értékes dolgot tudnak létrehozni, akár a tüzelőből is- mesélte Horváth-Varga Sándor.

Sanyi a Honvéd városrészben él, a Berzsenyi utca előtti háza előtt egy asztalon sorakoztak a képek szerda délután. Verseket most nem tett ki, de aki kérte, annak megmutatta az írásait is.

img_2051

A rajzokhoz az alapsablonokhoz Szűcs Róbert készítette. Ezt dolgozta át a pirográffal Sanyi. – Meglepett a  kiállítás ötlete, ez a  rögtönzött tárlat. De jó ötletnek tartom, mert mondjuk, aki nem jutott volna el egy kiállítóterembe az így itt is meg tudja nézni – mondta Róbert.

Sokan megálltak megnézni, mi történik, volt, aki vásárolni is szeretett volna, nekik elmondta, ezek az alkotások nem eladók – mesélte Sanyi.

img_2046

Mártonné Vecsernyés Beatrix is  nézelődők között volt. – Jópofa ötlet. Részben már ismerem az alkotásokat, mert ismerem Sanyit. De gondoltam megragadom az alkalmat és megnézem az összes képet. Jönnek, mennek az emberek és megállnak, megnézik. Szép és maradandó alkotások -nyilatkozta.

Honvéd városrész rehabilitációját egyébként tervezi az önkormányzat. hogy ennek lesz-e kulturális része és, hogy mondjuk a hasonló elképzelések helyet kaphatnak-e benne az a pályázati konstrukciótól függ majd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest