Hírek Makó

A “nemre” buzdít a makói Fidesz

A FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség Makói Szervezete a népszavazásig, október 2-ig aláírást gyűjt a lakosságtól. A párt arra biztat mindenkit, hogy éljen a lehetőséggel és menjen el szavazni.

Gajáta Fanni – Makó

Sajtótájékoztatót tartott a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség Makói Szervezete szerda reggel a népszavazásról. Czirbus Gábor elnök és Mágori András alelnök a lakosságot arra kéri, hogy menjenek el október 2-án szavazni és az X-et tegyék a Nem rubrikába.

dsc_1752

– Azért menjünk el szavazni, hogy magunk dönthessünk arról, kivel akarunk együtt élni, s hogy megmaradhasson a biztonságos hétköznapok lehetősége magunk és gyermekünk számára – fogalmazott az alelnök. Hozzátette, mint egy kislány édesapja, rettentően aggasztja, hogy lányok és asszonyok ellen erőszakot követnek el a migránsok nap, mint nap, Európa szerte. – Nem szeretnék egy olyan országban élni, ahol ez előfordulhat.

Czirbus Gábor elnök elmondta, több alkalommal is volt lehetősége arra, hogy megnézze, milyen állapotok voltak a Homokhátságban, illetve a szerb oldalon is. Kiemelte a Keleti-pályaudvarnál kialakult helyzetet is.

dsc_1771

– Úgy gondolom, egyértelműen elutasítjuk, hogy ilyen migránsokkal kelljen együtt élnünk, s tiltakozunk a betelepítési kvóta ellen. Nem szeretnénk olyanokkal együtt élni, akik nem tartják be a kultúránkat, nem tisztelik a vallásainkat – mondta az elnök. – Úgy vélem, aki ide érkezik hozzánk, kötelessége igazolnia a személyazonosságát és nem illegálisan belépni Magyarországra vagy az Európai Unió területére.

Mint elmondta, közel 140-150 ezer forintba kerülne egy betelepített havi fenntartása, akiket a magyaroknak kellene eltartaniuk. Kiemelte, az elmúlt egy évben a bevándorlók integrálását nem sikerült elérni – Németországban 1 millióból mindössze 45-öt tudtak integrálni.

dsc_1755

– Ezekkel az emberekkel Nyugat-Európa nem tudja megoldani a munkaerő hiányát – fogalmazott az elnök. Cáfolta azokat a rémhíreket, miszerint Magyarország kilép az Európai Unióból. – Az uniósa csatlakozáskor közel sem volt feltétel, hogy egy városnyi idegen állampolgárt betelepítsenek hozzánk. Ezt ne várják el tőlünk, ehhez mi nem tudunk hozzájárulni.

Az elnök kitért az ellenzéki pártokra is. Mint elmondta, a DK-s Mucsi Tamás és Török Miklós is ellent mond magának. Míg előbbi konkrét számadatokról beszél, utóbbi úgy véli nincs kötelező betelepítési kvóta. Az MSZP politikusaival sem ért egyet, hogy nem kell részt venni a szavazáson.