Makó

Eddig 18 milliót költöttek Honvédra

Romos házak, patkányok és illegális hulladéklerakók: ezek voltak a fő panaszok Sánta Sándor települési képviselő lakossági fórumán.

Gajáta Fanni – Makó

Sánta Sándor települési képviselő és Farkas Éva Erzsébet polgármester tartott utcafórumot szerda délután a Návay Lajos téri játszótérnél. A polgármester ismertette a jövőbeli fejlesztéseket, illetve kitért a Honvéd rehabilitációjára is. A képviselő a fórum előtt elmondta, a megszokott problémákkal, fordulnak hozzá a lakók. Kiemelte, valószínűleg ezek a panaszok a városrész megújulásával csökkennek, majd meg is szűnnek. Azt is elárulta. hogy eddig 18 millió forintot költöttek Honvédra, s hamarosan ismét lesz patkányirtás, 1,2 millióért.

dsc_1777

Lőrincz Pálné és Dömötör József is az illegális hulladéklerakás problémájával érkezett a fórumra. Az asszony elmondta, a Wesselényi utcában egy ideig volt egy konténer, amelybe belerakták a lakók a szemetet, azonban azt elvitték, de a hulladékot ugyanúgy hordják oda valakik. Mint kiderült, a konténer egy építkezés miatt került ki az utcára.

– Már többször javasoltuk az önkormányzatnak, hogy a telepítsenek kamerát a Paizs utcába. Akkor vissza lehetne nézni, hogy kik hordják oda a szemetet, illetve lenne visszatartó ereje is, ha ez alapján büntetnék meg az embereket – mondta Dömötör József.

dsc_1787

Barta Zsolt a Makovecz-könyvtárról és a Deák Ferenc utca megújulásáról érdeklődött. A polgármester elmondta, amint megvannak a tervek, egy fórum keretén belül ismertetik azokat. Horváth Istvánné kerékpárút-kérdéssel érkezett. Az asszony a Tulipán utcából hiányolja azt. Válaszul azt kapta, hogy önerő hiánya miatt az önkormányzat nem tud építeni az említett utcába kerékpárutat, azonban keresik a pályázatokat.

dsc_1790

Többen a patkányok és a romos házak miatt fordultak a képviselőhöz. Válaszul azt kapták, hogy a magán tulajdonban lévő ingatlanokkal nem tudnak mit tenni, csak felszólítani a tulajdonost. Újabb rágcsálóirtás szeptember végén várható.