Makó

Új kerítést kap az újvárosi játszótér

Kádár József települési képviselő mai utcafórumán kiderült, miből pótolják a folyamatosan ellopkodott kerítést, s egyvalaki abban reménykedett, hogy egy biztonsági kamera felvette a nála járt fokhagymatolvajt.

Gajáta Fanni – Makó

A jövőbeli fejlesztések ismertetésével indult a kedd délutáni lakossági fórum. Farkas Éva Erzsébet polgármester kiemelt közülük a fürdő bővítését és a könyvtár megújulását. Hangsúlyozta, előbbi a kormány nagyfokú támogatásával szépülhet meg. Kádár József települési képviselő elmondta, a tavaszi lakossági fórumon óta több helyen járdák vagy azok javításával készült el, térkő- és útjavítások, útpadka karbantartások és táblapótlások is voltak.

dsc_1697

Kotormán István lelkész-igazgató többször is kérte tőlünk egy zebra elkészítését. A tervek már megszülettek, remélhetőleg hamarosan fel is lesz festve. A Nagycsillag és a Justh Gyula utcában 14 parkoló kialakítása van tervben – ismertette a képviselő.

Többször is téma volt az újvárosi játszótér is, amelynek kerítését mindig ellopják. A polgármester elmondta, döntés született arról, hogy azok a fémlapokkal kerítenék körbe,  amelyekre már a felújított sportcsarnokban nincs szükség.

dsc_1722

Czirbus Gábor alpolgármester a népszavazással kapcsolatban mindenkit arra kért, hogy legjobb döntése szerint voksoljon az október 2-ai szavazáson.

Több lakó felszólalt egy vállalkozó ellen: mint elmondták, a Bárány-Nagycsillag utca sarkán több autót is tárolnak, amelyek elfoglalják a helyet. A panaszosoknak azt javasolták, hogy foglalják össze egy levélbe a problémákat, majd aláírva juttassák el azt az önkormányzathoz. Utána tudnak lépni az ügy megoldása érdekében.

dsc_1715

Fekete Jánosné arról érdeklődött, hogy lesz-e II. világháborús megemlékezés és a II. világháborús szobor felújításáról is kérdezett. A polgármester elmondta, szeptember 24-én lesz egy megemlékezés. A műemlék felújításáról már szó esett, remélhetőleg egy pályázat keretén belül megújulhat a szobor és az elesett katonák nevei is újra olvashatóvá válhatnak.

Szabó Zoltánnné az újvárosi nyugdíjas klub felújításáról érdeklődött. Októberben kezdődnek a munkálatok, kapta válaszul. Kardos Antalné azt kérte a képviselőtől, hogy nézzék vissza a Búza és Vásárhelyi utca sari vízátemelőnél lévő kamera felvételét , ugyanis ellopták a fokhagymáját a portájáról. A kamera pedig felvehette a tettest.