Hírek Makó

Lázár János az őszinteséget hiányolta

Lázár János az őszinteséget hiányolta az előző városvezetésből, mely nem jelentette be, hogy azért kell adót emelni, mert csődhelyzetben van a város.

MH-Makó

– Ha jól értem az ÁSZ jelentését, 2011 és 2014 között olyan mértékű volt a makói városházán a káosz és a csőd, hogy emiatt helyi adókat kellett emelni – kommentálta a helyzetet Lázár János, a Makói Városi Televízió tegnap esti Országosan, lokálisan című műsorában.

A térség országgyűlési képviselője hozzátette: mindaddig, míg a helyi választóknak nem kell a zsebükbe nyúlni, addig nem nagyon érdeklik őket, hogy csőd van vagy nincs csőd. Az Állami Számvevőszék azt írta, hogy a helyi adókat kifejezetten azért kellett megemelni, hogy a város elkerülje a fizetőképtelenséget.

– Volt egy rossz gazdaságpolitika, nem sikerültek a dolgok. A Buzás Péter vezette képviselő-testület rosszul vezette a várost, ennek az árát a helyi adókon keresztül a választópolgárok fizették meg. Ezzel sem lett volna baj, mert ilyen előfordul. Tisztességes az lett volna, ha 2011 végén az újévi köszöntőjében ezt elmondta volna. De nem ez történt, hanem egy nagyképű virítás – mondta az országgyűlési képviselő, aki hozzátette: a csődhelyzet az 5 milliárdos adósságkonszolidáció ellenére is fennállt.

A teljes beszélgetés itt látható:

httpss://www.youtube.com/watch?v=03iGZZPy3as