Makó

Aláírták a fürdőbővítés szerződését

Ma zárult le a tervezés közbeszerzési eljárása a Hagymatikum Gyógyfürdő és Termál Fürdő további fejlesztésével kapcsolatosan. A nyertes pályázatot a MAKONA Tervező Kft. nyújtotta be. Emellett konzultáció is indul.

Gajáta Fanni – Makó

Farkas Éva Erzsébet polgármester és Makovecz Benjamin a MAKONA Tervező Kft. ügyvezető ma délelőtt írták  alá a Hagymatikum Gyógyfürdő és Termál Fürdő bővítéséről szóló szerződéseket. A polgármester elmondta, az aláírástól számítva 8 hónapot kapott a MAKONA Tervező Kft. a kivitelezési engedélyezési tervek, valamint a vázlattervek elkészítésére.

dsc_1661

– Megvalósulnak azok az attrakció-, illetve építményelemek, amelyek az eredeti tervekből kimaradt. Így többek között egy családi zóna, hasonló kupolaszerkezettel, mint a jelenlegi főkupola, egy úszómedence, egy 25×33 méteres fedett úszómedence és kiszolgáló helyiségek, ételbárok, s étkezést biztosító építmények épülnek – tudtuk meg a polgármestertől.

Makovecz Benjamin a sajtótájékoztatón elmondta, öröm számára olyan városba jönni, ahol minden sarkon van egy olyan épület, amelyet az édesapja rajzolt. MAKONA Tervező Kft. ügyvezetője emellett hozzátette, szinte elérzékenyül attól, hogy olyan városba jöhet, amelyet Makovecz Imre városának titulálnak.

dsc_1627

Az ünnepélyes szerződés aláírása mellett eldöntötték a felek, hogy írásos konzultáció indul a fürdő fejlesztésével kapcsolatban. A kérdőívet októberben juttatják el minden makói háztartásba.

A tervezés 300 millió költségét, illetve a bővítés 2 milliárdos árát is a kormány állja.