Hírek Makó

Folyamatosan csökken a közfoglalkoztatottak száma

Ez is kiderült Kovács Sándor képviselő és Farkas Éva Erzsébet ma délutáni Petőfi parki utcafórumán. Útjavításról és a téli sózásról is szó volt.

Gajáta Fanni – Makó

– Három nagyon fontos tényezőre kell kitérnünk ezen az első, őszi lakossági fórumon: a lakók panaszát szeretnénk meghallgatni; ismertetni, hogy mit tudtunk megvalósítani az elmúlt lakossági fórum óta és mit szeretnénk még, illetve az október 2-ai népszavazásról is szeretnénk beszélni – foglalta össze Kovács Sándor települési képviselő.

dsc_1686

A képviselő elmondta, mint minden városrészben, az ő körzetében is a járdák és a csapadékvíz elvezető árkok állapota okozza a legnagyobb problémát. Hozzátette, a különböző munkánk azért húzódnak el, mert folyamatosan csökken azon közfoglalkoztatottak száma, akik ilyen feladatokat tudnának elvégezn.

Kovács Sándor után Farkas Éva Erzsébet polgármester vette át a szót. A város első embere ismertette a következő időszak beruházásait. Kiemelte a Makovecz-könyvtár és a fürdő fejlesztésének fontosságát is.

dsc_1687

A lakossági hozzászólások sorát Kacsner István nyitotta meg. A vállalkozó a képviselőtől és a polgármestertől, hogy a Kossuth utca 21. szám előtti útszakaszt rendbetételét, illetve a kis zöld terület parkosítását kérte. Emellett Lázár János országgyűlési képviselővel is fel szeretné venni a kapcsolatot. Mint elmondta, kereskedelmi kamarai tag volt, azonban átsorolták az agrárkamarai tagnak, így évi 250 ezer forintot kell fizetnie.

– Az útszakasz javításával kapcsolatban felmérés készül, míg utóbbi problémájával kapcsolatban forduljon Lázár Jánoshoz levélben, vagy akár személyesen – kapta válaszul a vállalkozó.

dsc_1676

Joó Imre már a téli időszakkal kapcsolatban fordult a képviselőhöz. Elmondta, útszórás közben annyira szórja a munkagép a sót, hogy a falra is felcsapódik az. Ez főleg a szűk részeken, mint például a Gizella utcában jelent problémát. Nagy Nándor, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető-igazgatója megígérte, utána néznek ennek és figyelnek rá, ha a sózási szezon visszajön.

Nyáron nyílt a Kálvária utcában a Népművészet Háza. Erdei Gáborné, aki saját otthonában nyitotta meg az alkotóműhelyt, s bár az interneten megtalálhatják őt, szerette volna a fórumon is reklámozni a Népművészet Házát.

dsc_1694

Zárásul Kovács Sándor ismertette az október 2-ai népszavazást és a részvétel fontosságát.