Makó Sport Térség

Vezeti a bajnokságot a Makó FC II

A Makó FC II 6-2-re győzött az Apátfalva SC ellen hazai környezetben a megyei másodosztályban.

Albert Barbara – Makó

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést és lassan uralták a játékot. A makóiaknak több helyzetük is adódott, de nem sikerült bevenniük az ellenfél kapuját. A 34. percben Kóródi Márk megszerezte a vezetést a helyiek javára, majd hat perccel később Béres Róbert növelte az előnyüket. Az apátfalviaknak szinte esélyük sem volt a szépítésre. A hazaiak 2-0-val mehettek a szünetre.

dsc01897

A második félidő elején a vendégcsapat játékosa, Szabó Norbert gólt rúgott, de két perc sem telt el és Kóródi Márk újabb találatával a makóiak ismét elhúztak. A hazaiak továbbra is jól játszottak és a 67. percben Bány Tamás a hálóba lőtte a labdát, majd nem sokkal később Béres Róbert duplázott. A 72. percben egy szabálytalanságot követően az apátfalviak büntetőt rúghattak, melyet Farkas Dániel magabiztosan értékesített. Béres Róbert a 85. percben ismét betalált a kapuba, így mesterhármast jegyezhetett a meccsen. A mérkőzés 6-2-re végződött s ezzel az eredménnyel a Makó FC II 100 százalékos teljesítménnyel áll a bajnoki tabella élén négy forduló után.

dsc01895

– A nagy meleg rányomta a bélyegét a meccsre. Úgy gondolom, hogy felvettük a versenyt a fiatal játékosokból álló apátfalvi csapattal és megérdemelten nyertünk. Az idény elején nem tűztünk ki célt, a találkozók után úgy szeretnénk egymás szemébe nézni, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk. A tavalyi keretből senki sem távozott, két új játékos érkezett: Kovács Dániel és Bálint László – mondta Gabnai Győző, a makóiak vezetőedzője.

dsc01922

– A rutin legyőzte a fiatalságot, az első félidőben közünk nem volt a játékhoz. A szünetben hármat cseréltem, visszajöttünk 2-1-re. Ezután a bíró büntetőt adott az ellenfélnek, amit tízből kilencszer nem fújnak be, így megint nehéz helyzetbe kerültünk. Úgy tűnt, hogy a játékvezetők kicsit a hazaiakat segítették. A múlt héten fölényben fociztunk és rengeteg helyzetet kihagytunk.  Két vereség után nagyon nehéz lesz felállni, de remélem, visszatalálunk a deszki formánkhoz. Sokat kell dolgoznunk, mert fiatal a csapat, az átlagéletkor 22 év. A fiúknak higgadtnak kell maradniuk. Ez az első év a rutinszerzésé és a tanulásé, jövőre már komolyabb célok elé nézhetünk, azután pedig igyekszünk, hogy kiteljesedjünk – számolt be Koczkás Zoltán, az Apátfalva SC vezetőedzője.