Makó Sport

A hajrában győzött a Makó FC – videóval

A Makó FC 3-2-re nyert az UTC 1913 Labdarúgó Kft. ellen az Erdei Ferenc téri sportpályán.

Albert Barbara – Makó

A makóiak már az 5. percben megszerezték a vezetést Gémes Bence révén. Nem sokkal később a hazaiak büntetőhöz jutottak, amit sajnos a vendégek kapusa kivédett. A 21. percben a szegediek kiegyenlítettek Valach Péter találatával. Pár perccel később a helyiek ismét előnyhöz jutottak Kalász Zoltán góljával. Az első játékrész 2-1-re végződött.

A második félidő elején a vendégcsapat játékosa, Valach Péter a szerencsének köszönhetően betalált a hálóba, így szorossá tette a meccset. Szinte mindenki döntetlenre tippelt, amikor a rendes játékidő utolsó percében Kalász Zoltán gólt rúgott s ezzel eldöntötte a mérkőzést a makóiak javára.

dsc01993

– Ha berúgjuk a tizenegyest, akkor eldönthettük volna már az első 15 percben a meccset, de előfordul, hogy kimarad. Az ellenfél feléledt és rendkívül amatőr gólokat kaptunk, nem szabad hátul ilyen hibát elkövetnünk. Le a kalappal a fiúk előtt, mert iszonyatosan küzdöttek, attól függetlenül, hogy ma nem jól fociztunk. Ha kihasználjuk a helyzeteket, akkor nem lesz ennyire szoros a vége. A hajrában aratott győzelmek mindig értékesek, pláne, hogy ma rendkívül rossz felfogásban játszottunk. A jövő hévégén Szőregen lépünk pályára. A gyengébb csapatok ellen sem könnyű futballozni, ha nem döntjük el a mérkőzést az elején, akkor nehéz lesz a vége. A Sárvárt szeretnénk legyőzni a kupában, ehhez viszont fontos, hogy minél hamarabb eldöntsük a szőregi találkozót – mondta Méhes Tibor, a Makó FC vezetőedzője.

dsc01997