Belföld Makó

Farkas Éva Erzsébet azt üzeni: ébresztő Európa!

Makó polgármestere a Megyei Jogú Városok Szövetsége konferenciáján a határmenti települések nevében üzente kvótaügyben, hogy: “Ébresztő Európa!”

MH-MTI

Simicskó István honvédelmi miniszter a Megyei Jogú Városok  Szövetsége (MVJSZ) által, Október másodikán nemet mondunk! címmel rendezett konferencián tartott előadásában kiemelte: a népszavazás tétje hosszú távon az, hogy megmarad-e a kultúránk, az értékrendünk és az ezer éves államiságunk. A településvezetőket arra kérte, ösztönözzék az embereket, hogy menjenek el voksolni október 2-án és szavazzanak nemmel a kényszerbetelepítésre, mert – mint hangsúlyozta – “tarthatatlan, amit a brüsszeli bürokraták ránk akarnak kényszeríteni”. Szólt arról, hogy a migráció kapcsán a baloldali liberális vélemények először álproblémáról szóltak, azt mondták, hogy a Fidesz generálja a feszültséget, semmiféle migrációs veszély nincsen. Ehhez képest több mint másfél millió migráns érkezett Európába, az erőszakos cselekmények száma rendkívül megnőtt – mondta a miniszter hozzátéve, hogy Európában több mint 300 ember halt meg terrorcselekmények következtében az elmúlt egy évben. -Ha ezeket a figyelmeztető jelzéseket az brüsszeli bürokraták nem érzékelik, akkor nagy baj van – hangsúlyozta Simicskó István. Mint mondta, minden egyes civilizáció vallási talapzaton áll, és ha a vallási talapzat megrendül, akkor civilizáció jövője kerülhet komoly veszélybe.

Kijelentette: ha Európa nem erősíti meg a hitét és helyette a “hiszékenység útjára lép”, amikor a migrációban csak humanitárius szempontokat lát, veszélyeket nem, akkor “bajba fogunk kerülni”.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), az MVJSZ elnöke szintén nemzeti ügyként értékelte a kvótanépszavazást, ami szavai szerint nem egy, hanem 3200 népszavazást jelent, ennyi magyar település fogja eldönteni, hogy milyen jövőt képzelnek magának. Közölte, hogy ma már csaknem 2000 település döntött úgy, hogy határozatot hoz a kényszerbetelepítés ellen, támogatva a kormány ez irányú tevékenységét.
Az október 2-i népszavazás nemcsak arról szól, hogy Magyarország megvédi a saját területét, kultúráját és szokásait, hanem arról is: a magyar emberek tudnak-e olyan erős jelzést adni, amely “felébreszti a mélyálomban levő európai politikusokat” – mondta. Hozzátette: a népszavazás szól arról is, hogy tudunk-e olyan egyértelmű jelzést adni, ami rádöbbenti az európai közösséget arra, hogy cselekednie kell, ha “iszlám helyett ötven év múlva is keresztény jelent és jövőt képzel el magának”. Beszélt arról is, hogy a migránsok közül nem mindenki terrorista, jelentős részük szerencsétlen ember, akinek “esze ágában nem lett volna elindulni, (…) ha nem hívja őket Brüsszel és Berlin”.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a határellenőrzés fontosságát hangsúlyozva arról beszélt, hogy mára jelentősen romlott Európában a belbiztonsági helyzet, ami a határokon kezdődik.
– Nyitottak vagyunk arra, hogy segítséget nyújtsunk azoknak, akiket valóban üldöznek, de nem vagyunk nyitottak azokra, akik más célok miatt érkeznek Magyarországra – hangsúlyozta. Bakondi György szerint nem lehetséges, hogy a magyarok helyett brüsszeli bürokraták döntsenek a migránsok magyar településekre történő betelepítéséről.
Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP), Makó polgármestere arról beszélt, hogy határ menti településként különösen érzik, hogy az október 2-i népszavazás nemzeti ügy. Kijelentette, határvidéki polgármesterként azt üzeni: ébresztő Európa!

httpss://www.youtube.com/watch?v=ZpuVx6pTzls

A Makói Városi Televízió felvétele.

A tanácskozáson több mint 270 települési vezető vett részt.