Makó Sport Térség

Bronzérmet szerzett a Makó KC

Első alkalommal rendezték meg ma a Hagyma Kupát a Erdei János Sportcsarnokban. A Makói Kézilabda Club által szervezett utánpótlás tornán négy csapat játszott.

Albert Barbara – Makó

A kupa a bajnokságra való felkészülést, a sportág népszerűsítését és az utánpótlás kézilabdások versenyeztetését szolgálta. A Makó KC, a Kisteleki Kézilabda Klub, a Szentesi Farkasok Kézilabda Klub és a Felföldi SE (Újkígyós) mérkőzött meg egymással.

dsc02031

– A kezdeti nehézségek ellenére nagyon elégedett vagyok a lányokkal. A meccsek előtt annyit kértem tőlük, hogy tartsák be, amit mondtam: játszanak bátran és élvezzék a játékot. A legtöbbjük tavaly kezdte űzni ezt a sportágat, s ehhez képest jól teljesítenek. A befektetett munka, a kitartó és lelkes edzés meghozza a gyümölcsét. Nagyon örülök, hogy Stefanik Bianka lett a torna legjobb kapusa, sokat dolgoztunk ezért az eredményért. A gyerekek, akik lelkesek és komolyan veszik a kézilabdát, akár heti 5-ször is edzhetnek. Vagyis az OSB-ben, a junior és u-13-as korosztályban, valamint a felnőtteknél is lehetőséget kaphatnak. Az előnye, hogy több szem többet lát – mondta Kozserán Beáta, az u-13-as Makó KC vezetőedzője.

dsc02028

–  A szentesi csapatban játszom, elégedett vagyok, mert mindent beleadtunk a megmérettetésen. Korábban már találkoztam a makói lányokkal egy utánpótlás tornán Szentesen. Nem számítottam rá, hogy gólkirálynő leszek, de harcoltam a címért. Kiváló verseny volt, jól éreztük magunkat – árulta el Papp Eszter gólkirálynő.

A galéria:

navigate_before
navigate_next

A végeredmény:

I. Kisteleki Kézilabda Klub

II. Felföldi SE (Újkígyós)

III. Makó KC

IV. Szentesi Farkasok Kézilabda Klub

A torna gólkirálynője:

Papp Eszter

dsc02112

A torna legjobb kapusa:

Stefanik Bianka

dsc02116

A torna legtechnikásabb játékosa:

Sipka Melitta

dsc02114