Színes Térség

Vidám gyereknap Pitvaroson – galéria

Radó Tibor polgármester bevezetőét követően Lázár János nyitotta meg a pitvarosi gyermek-, és egészségnapot, valamint a kakasfőző versenyt.

Korom András – Pitvaros

– A mai nap három dologról szól, mely az ember életében a legfontosabb, első helyen a gyerekei, második helyen a család, harmadik helyen az egészség. Ha a gyerekek, a dolgaink és az egészség rendben vannak, nagy baj nem érhet bennünket. A következő hetekben és hónapokban azt szeretnénk elérni a pitvarosi önkormányzattal közösen, hogy itt élők számára olyan szolgáltatásokat tudjunk együtt biztosítani, melyek a gyerekeket nevelők számára lehetővé teszi a megfelelő óvodáztatást, ezért támogatjuk a helyi óvoda felújítását. És arra törekszünk, hogy az önkormányzat által biztosított ellátási színvonal is növekedjen, hogy akik itt élnek, boldogulni is tudjanak. Ahogy az elmúlt két évben, így a következő időszakban is próbálom önöket segíteni lehetőségemhez és tudásomhoz mértem – mondta köszöntőjében Lázár János a térség országgyűlési képviselője a mai pitvarosi „Gyerekeknek áll a világ” című gyereknapon, mely progamokat a helyi önkormányzat az egyik alapítványtól nyerte.

navigate_before
navigate_next

Az Erdei János Közösségi Színtér udvarán a gyereknap mellett a felnőtteknek rendeztek kakasfőző verseny. A színtérrel szemközti épületben működő védőnői szolgálatnál, a Makói Egészségfejlesztési Iroda munkatársai végeztek egészségszűrő vizsgálatokat.

A nap folyamán a gyerekek különféle játékokkal játszhattak animátorok irányításával.