Kék hírek Makó

Határvadászokat toboroztak a Hagymafesztiválon

Első alkalommal toboroztak határvadászokat a megyében a Hagymafesztivál idején, Makón. Minden érdeklődőnek teljes körű információval tudtak szolgálni Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

Gajáta Fanni – Makó

– Az Országos Rendőr Főkapitányság pályázatot írt ki a Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályainak állományába járőrtárs beosztás betöltésében – tudtuk meg Reményik Andrea címzetes rendőr alezredestől. Mint elmondta, minden olyan 18. életévét betöltött magyar állampolgár jelentkezését várják, akik büntetlen előélettel, magyar belföldi lakhellyel, illetve érettségi bizonyítvánnyal rendelkezik.

dsc_6447

A jelentkezőknek hozzá kell járulniuk a kifogástalan életvitel vizsgálathoz, különböző alkalmassági feltételeken kell megfelelniük, mint például fizikai, pszichológia és orvosi alkalmasság, ezek mellett pedig egy pályaalkalmassági elbeszélgetésen is részt kell venniük.

– A képzés 6 hónap időtartalmú és az első napjától, az első két hónapig munkaviszonyban állnak a felvételt nyert pályázók. A két hónapot követően egy sikeres modulzáró vizsga után a Készenléti Rendőrség hivatalos állományába kerülnek. Ekkor az illetményük 220 ezer 300 forint – tette hozzá címzetes rendőr alezredes. – A rész-szakképesítésük követően járőrtárs beosztásba kerülnek.

dsc_1442

Karsai Sándor, a Készenléti Rendőrség Határrendészeti Igazgatóságának főosztályvezetője elmondta, a jelentkezők elsődleges feladata a magyar-szerb államhatár őrzése lesz, de Magyarország bármelyik határszakaszán szükség lehet a munkájukra.

– Továbbra is azt gondolom, hogy a határvadász lét és maga a rendőri lét nem csak egy munkahely vagy egy szakma, hanem egy hivatás is. Aki határvadásznak kíván jönni, azok egy olyan közösségbe kerül, s egy olyan életformát választ, ami egész életét végig fogja kísérni – fogalmazott Karsai Sándor.