Galéria Hírek Színes Térség

Étteremben és szállodában is a legjobbak között a Hercegasszony Birtok

A 10 legjobb szálloda és a 100 legjobb étterem között szerepel a Gault & Millau 2016-os étterem- és szállodaértékelő kalauzában a mezőtúri Hercegasszony Birtok és Iréne Bisztrója. Szigorú szakmai zsűri pontozott, akik inkognitóban tesztelték a szolgáltatásokat és a menüt.

MH – Hercegasszony Birtok, Mezőtúr

A Gault & Millau étterem- és szállodaértékelő kalauz szigorúbb kritériumok alapján, anonim, szakmai tesztelőkkel értékel. Ha ők összeállítanak egy listát, arra érdemes mindenkinek figyelni. A Hercegasszony Birtok két listára is felkerült, méghozzá a legjobbak közé. Szerepel a TOP 10 Wellness Hotel és a TOP 100 étterem listáján is. Kettős siker, ami egyáltalán nem a véletlen műve.

dsc_0731

A Gault & Millau szakmai szempontok alapján tesztel, több kritérium szerint. A Hercegasszony Birtok olyan szállodákkal szerepel a TOP 10-ben, mint a többszöri győztes, sárvári Spirit Hotel Thermal Spa, a Kutas-kozmapusztai Relais & Château Hertelendy Kastély, vagy a fővárosi Danubius Health Spa Resort Margitsziget. A Szálloda&Wellnes Hotel TOP 10 listát itt nézheti meg.  

 – Nagyon fontos nekünk ez az elismerés, mert így nem csak a vendégeinktől kapunk pozitív visszajelzést, hanem egy neves szakmai zsűri is Top listára helyez bennünket. Minket igazol, hogy a magunktól folyamatosan elvárt magas színvonal találkozik egy ilyen komoly kritériumrendszer elvárásaival. Nagyon büszkék vagyunk rá – foglalta össze Papp Tamás szállodavezető mindazt, amit az értékelés jelent a Hercegasszony Birtoknak.

dsc_0489

Az Iréne Bisztrót a 100 legjobb étterem közé sorolta a Gault & Millau. A részletes értékelést itt olvashatják.

Csécsi László, séf elmondta, hogy a lehető legtöbb alapanyagot térségi termelőktől szereznek be. Szezonális ételeket készítenek. Mindig friss alapanyagokból.  A nyári étlapra felkerült a kukoricaleves, amit mangalicaszalonnával, chilivel készítenek. Különlegesség a bivaly tatár paradicsomvariációkkal. A desszertek közül a körtés- fehércsokoládés desszert levendulás tejfagylalttal az igazi kedvenc.

dsc_0631

Orcsik Edit séf büszkén vallja, hogy ehhez a fogáshoz a körte a Birtok saját gyümölcsösében termett.  Az Iréne Bisztró őszi étlapján szezonális jellegű gombák, valamint hüvelyesek kerülnek majd alapanyagként, és bogyós gyümölcsök valamint a vadhúsok is fontos szerepet fognak játszani az összetevők között.

dsc_0606

 – Szeretnénk megmutatni, milyen arcát mutatja ez a csodálatos birtok tavasszal, nyáron vagy akár most, ősszel. Célunk az, hogy ha bárhol szóba kerül egy társaságban a Hercegasszony Birtok neve, akkor biztosan legyen olyan ember, aki tudja, mi tartozik hozzá. Nem csak egy exkluzív, gyönyörű környezet, ami tökéletes pihenést kínál, hanem kitűnő gasztro élményt is nyújt a mosolygós jóllakottság védjegye alatt. Ezt erősíti meg bennünk ez a komoly szakmai elismerés – összegezte Papp Tamás szállodavezető.

navigate_before
navigate_next