Színes Térség

15 éves lett a magyarcsanádi nyugdíjas klub

15 évvel ezelőtt alakult meg a Magyarcsanádi Nyugdíjas Klub, akik nélkül nem sülhetne több száz palacsinta a település gyereknapjain. A jubiláló csoport a környező települések klubjait hívták meg a születésnapi rendezvényre.

Gajáta Fanni – Magyarcsanád

Jelenleg 15-en vannak a Magyarcsanádi Nyugdíjas Klubban, ahol a legidősebb tag 80, míg a legfiatalabb 68 éves. Pénzes Ferencné a klub elnöke már a megalakulás óta. Mint ahogy elmondta, sokszor eljárnak a környező településekre, s ezt viszonozzák is a helyi nyugdíjas klubok.

– Most itt vannak a pitvarosiak, a makóiak, az apátfalviak, a nagylakiak és helybéliek is – sorolta fel Erzsi néni. – Nálunk úgy telik el egy év, hogy minden hónapban megtartjuk a névnapokat: olyankor főzőcskézünk abból, amit összegyűjtünk.  Minden hónap második hétfőjén gyűlünk össze 3-4 óra hosszára. Februárban batyusbálat, illetve ősszel a születésnapot tartunk.

dsc_1379

– A közösség egyik érdekessége, hogy nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyarcsanádi gyereknap jól sikerüljön. Nem tudnak annyi palacsintát sütni, amennyi a rendezvényen el nem fogyna – vette át a szót Farkas János polgármester. – A klub önfenntartó, nem kérnek támogatást sosem. Jelenleg az önkormányzat épületben van a székhelyük, de miután felépül a művelődési házunk, találunk egy méltóbb környezetet számukra.

Sokan a kezdetek óta tagjaik a nyugdíjas klubnak: ilyen például Giba Vilmosné és Szob Györgyné is. A két barátnő elmondta, egykor a férjeikkel jelentkeztek a helyi közösségbe, azonban most már csak ketten vannak egymásnak.

dsc_1416

– Nagyon jó a hangulat itt – mondták az asszonyok. – Más klubokkal is nagyon jó kapcsolataink vannak, minket is hívnak és mi is meghívjuk őket.

A jubilálás alkalmából az általános iskola aulájába ünnepeltek közösen a klubok. Az ünnepi menüben tyúkhúsleves és marhapörkölt volt. A hangulathoz nem csak a remek ételek és italok járultak hozzá, hanem a zene is, amelyre gyorsan táncra is perdültek a szépkorúak.

Galéria:

navigate_before
navigate_next