Galéria Hírek Makó Színes

Viszlát derékfájás!- Mckenzi torna a Hagymatikumban

Fáj a dereka? Porckorongsérve van? Szeretne megszabadulni a fájdalomtól torna segítségével? Már a makói Hagymatikum Gyógyfürdőben is elérhető a McKenzi torna! 

Major Zsuzsanna – Makó

A McKenzi torna a Hagymatikum Gyógyfürdő új szolgáltatása. A lényege az, hogy a betegek személyre szabottan gyakorolhatnak profi gyógytornásszal egy olyan mozgássorozatot, ami segít enyhíteni vagy akár megszüntetni a derékfájdalmukat.

Fontos, hogy mindig valami új szolgáltatást vezessünk be, az idén egyre nagyobb volt az igény arra, hogy a fürdőgyógyászati szolgáltatások mellett elindítsuk ezt a tornát. Így, szeptember elejétől elérhető nálunk- nyilatkozta Scheitzner Beáta, igazgató a McKenzi torna bevezetése kapcsán.

dsc_0025

Elmondta, a vendégek 5-6 alkalom utána fürdő gyógytornászával konzultálva  elsajátítják személyre szabottan azt, amitől maguk otthon tovább gyógyulhatnak. Éppen ezért akár egyetlen McKenzi tornára is lehet jegyet váltani, de mivel 5-6 alkalom szükséges ahhoz, hogy pontosan azt a területet tudják átmozgatni, amire szükség van, a fürdő kedvezményes, hat alkalmas bérletet kínál.

A torna a porckorongsérv és egyéb derék- valamint hátfájdalmak enyhítésére szolgál. Előzetesen be kell jelentkezni telefonon, vagy a jegypénztárnál. Egy, maximum két fő  vehet részt egy tornafoglalkozáson, mert annyira egyénre szabottan történik minden.

Először egy adatlapot töltenek ki, hogy feltérképezzék a beteg állapotát, és meghatározzák, milyen mozdulatsor lehet a leghatékonyabb annak javítására. Ezt követi maga a torna, a tesztelés fázis, ahol kiderül melyik mozdulat, milyen hatást vált ki, majd a  legopcionálisabb gyakorlat rögzítése.

dsc_0020

A vendég 5 vagy 6 alkalom után otthon is elvégezheti a saját gyakorlatát, amivel szükség esetén tovább enyhítheti fájdalmát vagy akár megszüntetheti azt. Orosné Spák Hedvig  éppen emiatt próbálta ki,  és azt mondta, már egyetlen alkalom után érzi a változást, de szívesen jönne még többször, hogy tudja, otthon is elvégezheti ezt bármikor. – Utálom a gyógyszereket, ezért jó, hogy van más módszer- mondta.

dsc_0028

A torna a fürdő egyik speciálisan erre a kialakított helységében történik, de nem kell külön fürdőbelépőt vásárolni mellé, csupán a McKenzi torna árát kell kifizetni. A gyógytornász fel- és lekíséri az érkezőket. Persze, ha valaki úgy dönt, fürdőzni is szeretne, vagy kipróbálni valamelyik új szauna vagy masszázs szolgáltatást, arra külön jegy megváltásával lehetősége van.

A képből galéria nyílik:

navigate_before
navigate_next