Hírek Makó Színes

Graffiti is készült a Hagymafesztiválra

A Makói Általános Iskola Ifjúsági Fúvószenekara közreműködésével zászlófelvonással kezdődött, majd zenés felvonulással folytatódott az idei Hagymafesztivál, amelyet Farkas Éva Erzsébet polgármester nyitott meg délután. Az est folyamán a térzenét hallgathattak az érdeklődők, illetve megnézhették a Makói Majorette Egyesület és az Irisz Táncklub Makó SE fellépését is.

Gajáta Fanni – Makó

Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntőjével nyílt meg az idei Hagymafesztivál. A város első embere beszédében elmondta, a fesztivál egyik legfontosabb üzenete az értékeink bemutatása, megmutatása, illetve az értékeink iránti bizalom és szeretet befogadtatása. Kiemelte, a határon innen és túli kapcsolatok is fontosak, ugyanis a települések között nem csak gazdasági, hanem turisztikai és kulturális együttműködések is kialakulhatnak.

dsc_1221

A polgármesteri köszöntőt térzene követte, a Makói Magán Zeneiskola Fúvószenekara közreműködésével. Őket a Makói Majorette Egyesület és az Irisz Táncklub Makó SE követte. Idén egy különlegesség is készült a háromnapos fesztiválra. A szervezők felkérésére a budapesti AmazinX Team egy graffitit készített.

dsc_1209

– Most itt egy professzionális graffitit láthatnak az érdeklődők, amelyet a Molnár nevezetű művész úr készíti. Ő már több mint 20 év foglalkozik a graffiti különböző területein, csakis legális szerekkel dolgozik – tudtuk meg Privitzer Mátétól, az AmazinX Team tagjától. – Itt most két hagymakarakter látható egy kis mesés stílusban, illetve a Hagymafesztivál felirat lesz látható rajta. A későbbiekben fotózkodhatnak is lehet vele.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

Az estet Csordás Ákos koncertje, illetve utcabál zárta. A holnapi nap sem lesz unalmas: lesz hagymás ételek főzőversenye, gólyalábas óriáscirkusz, aikido konferencia, kemencés sütés Limarával, illetve hagyományőrző népdalkörök fellépése, illetve Dolhai Attila és Demjén koncert.