Hírek Sport

8-an távoztak, 4-en jöttek a Makói KC-be

Nehéz helyzetbe került a Makói Kézilabda Club az új szezonra, ugyanis több kulcsfontosságú játékos távozott a csapattól. Azonban, pótolták a hiányzó kerettagokat: többen kettős szerződéssel fognak játszani a makóiaknál, illetve az ifiktől is léptek fel a nagyokhoz.

Gajáta Fanni – Makó

Tavaly nem várt eredménnyel, a 8. helyen zárta az idényt a Makói Kézlabda Club az NB II. férfi bajnokságban. A csapatnak ez a helyezés nagy csalódás volt, ugyanis a 4. vagy 5. helyben bizakodtak. Nagy-György Sándor, a klub technikai vezetője elmondta, a rosszabb helyezés azért is következhetett be, mert a heti kettő edzés nem volt elég NB II-es szinten.

dsc_1051

Az új idényre több kulcsfontosságú játékos is elhagyta a makói csapatot: Papp Krisztián, Sárosi Gergő és Patakfalvi Ádám Mezőtúrra, míg Kiss András, Nagy Lukács és Bagdi Balázs Kiskunfélegyházára igazoltak. A hat játékos mellett még Szilágyi Zoltán és Szabó Benedek magasabb osztályú csapathoz mentek. Előbbi a Pick Szegedhez szerződött, de visszatérő játékos lesz Makón, utóbbi a Pick Szeged korosztályos csapatához távozott.

– 23 éve csinálom ezt, de még ilyen helyzetben nem voltam, hogy ilyen mértékben kelljen egy csapatot felspannolni, hogy meglegyenek a bajnoksághoz – mondta a technikai vezető, s hozzátette: úgy tűnik, a hiányzó csapattagokat sikerült pótolni. – Hosszú évek óta együttműködési szerződésünk van a Pickkel, ahonnan kaptunk játékost: a 21 éves Szélpál Norbertet és Szilágyi Zoltánt, aki kettős játékengedéllyel visszajátszanak hozzánk. Ezen kívül remek kapcsolatunk van az Algyő NB I-es csapatával is, tőlük három olyan játékost kaptunk, akik az NB I-ben is fognak játszatni.

dsc_1039

– Még két játékos érkezett, akiknek nagyon örülünk. Orosházáról, az NB I-es csapatból elbúcsúztatták Berta Gábort, aki egy kétméteres, remek lövő. Mindig is hiányzott egy tapasztalt játékos a keretünkből. Persze, a régi-új játékosunkról se feledkezhetünk meg: bár ő még nem játszott nálunk, viszont édesapja igen. Ő ifjabb Farkas József „Jofival”, aki Algyőn volt, s egy remek képességű kapus – méltatta új játékosokat Nagy-György Sándor.

Szeptemberben költözhetett vissza a Makói KC a városi sportcsarnokba, de amíg a felújítási munkák zajlottak, addig sem volt lazsálás. A Maros-parton a felnőtt és junior korosztálynak alapozót tartottak, augusztus közepétől pedig a Návay Lajos Szakképző Iskola tornatermében edzettek.