Makó

88-an tettek állampolgársági esküt

33 hölgy, 34 férfi és 21 gyermek tette le az állampolgári esküt csütörtök délután a Városháza dísztermében. Az eskü elmondása után mindenki közösen énekelte el a himnuszt.

Gajáta Fanni – Makó

Idén 88 határon túli magyar tette le az állampolgársági esküt Makón. Az újdonsült állampolgároknak nem ismeretlen a Maros-menti város, többek rendszeresen átjárnak a Hagymatikum Gyógyfürdőbe vagy átutazóként már jártak Makón. Borsos Zoltán és családja Újszentesről érkeztek. A családfő elmondta: ők az elsők, akik megkérvényezték az állampolgárságot, de az ő sikerük után a többiek is megpróbálkoznak.

– Úgy gondoljuk, hogy nekünk is jár a honosítás és jól esik, hogy megkaphattuk – fogalmazott Zoltán. – Feleségemmel, Borsos Melindával, a lányommal, Borsos Edinával és egy kis legénnyel, Borsos Márk Rolanddal kérvényeztük meg.  Én kamionsofőr vagyok, a feleségem ékszerész. Nagylányom jelenleg a 12. osztályt járja és a kisfiam most kezdte az iskolát.

dsc_0961

A család örül, hogy immáron magyar állampolgárok lehettek, de még nem tudják, mit hoz sors. Végzős lányuk mindenképpen egyetemre szeretne járni, s miután megkapta az állampolgárságot, ezért a magyar intézményeken is elgondolkozott.

Soós Sándor is családjával, feleségével és két gyermekével érkezett az állampolgársági esküre. Temesvárról jöttek. Ők a másodikak a családban, akik megigényelték és meg is kapták magyar papírokat.

– Nagymamám bátorított, hogy tegyük le az esküt, hiszen ő már túl van rajta. Úgy gondoltuk, nincs mit vesztenünk – tudtuk meg Sándortól. – Nekem tetszik Magyarország és szerintem, van is jövője az országnak.

dsc_0916

Czirbus Gábor alpolgármester köszöntötte a 88, esküt tett állampolgárságot. Az alpolgármester arra kérte őket, hogy mindig emlékezzenek vissza arra a városra, ahol letették az esküt és látogassanak vissza Makóra, ahol egy régi álmuk teljesült a honosítással.

Galéria:

navigate_before
navigate_next