Makó Térség

75 családot segített a Vöröskereszt és a Givaudan

Mérföldkőhöz ért a Magyar Vöröskereszt és a Givaudan kapcsolata: az élelmiszer ipari cég segítségével 3 millió forint értékben, 75 hátrányos helyzetű családnak tudnak segíteni az iskolakezdés alkalmával.

Gajáta Fanni – Makó

Sikeres pályázatot nyújtott be a Magyar Vöröskereszt Makói Szervezete és a makói Givaudan: a Givaudan Foundation által meghirdetett kiírásnak köszönhetően kétszer, 75-75 nehéz helyzetben élőcsaládot tud megsegíteni a Vöröskereszt helyi szervezete. Elsőként, az iskolakezdés időszakában vehettek át makói és térségben élő családok nagy értékű csomagot, amely főleg olyan tartós élelmiszereket tartalmaz, mint tej, cukor, liszt, különböző konzervek, kakaó, rizs, olaj és tészta.

dsc_1030

– Közel 3 millió forint értékben vásárolhattunk tartós élelmiszert. A Magyar Vöröskereszt mindig ezt adományozza, mivel ezzel tudnak a rászoruló családok gazdálkodni – mondta Sasvári Krisztina, a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezetének igazgatója. – Karácsonykor is lesz még egy osztás, ahol szintén 75 család részesül ugyanebben az adományban.

– A tevékenységünk itt Magyarországon és Makón az élelmiszer feldolgozás, ezért adta magát, hogy valamilyen élelmiszer adománnyal segítsük a Makó és kis térségében élő hátrányos helyzetű családokat – fogalmazott Karkas Mihály, a Givaudan Hungary ügyvezetője.

Az átadáson Czirbus Gábor alpolgármester is részt vett. A makói önkormányzat azzal tudta segíteni az adományozást, hogy megmondták, kik azok a rászoruló családok, így biztos olyan helyre jutottak a csomagok, ahol nagy szükség van rá.

dsc_1011

– Sokat köszönhetek az önkormányzatnak és a Magyar Vöröskeresztnek is – mondta Kovács Máté. – Mivel árvaházban nőttem fel, így fontos, hogy mindent meg tudjak adni a kislányomnak. Azonban, látássérültként nem tudok munkát vállalni, így minden segítségnek nagyon örülünk.