Hírek Makó Színes

A Glorius spagettije most életet menthet

Hatszáz forintot utal minden egyes elfogyasztott spagetti után a Grand Hotel Glorius Makó adományként az olasz földrengés áldozatainak.

Major Zsuzsanna- Makó

Augusztus 24-én 6.2-es erősségű földrengés rázta meg a közép-olaszországi Amatrice-t, a kisváros fele romba dőlt. Közel 300-an vesztették életüket, és csaknem 400-an sérültek meg. Világszerte adománygyűjtő akció indult a károsultak megsegítésére. Ezek közül az egyik legkülönlegesebb az, amit spagettivel gyűjtenek.

Amikor hallottunk a lehetőségről, nem volt kérdés, hogy részt vegyünk az adománygyűjtésben – nyilatkozta Rosta Enikő, marketingigazgató. – Szerettünk volna mi is csatlakozni ahhoz a világszerte már több mint 700 étteremhez, akik szintén részt vesznek a károsultak megsegítésén. Eredetileg Jamie Oliver angliai olasz étterméből indult kezdeményezés, azonban Magyarországon még csak kevesen kapcsolódtak be ebbe az adománygyűjtő kampányba. Reméljük ezzel az éttermeknek is jó példát mutatunk, és elterjed a kezdeményezés – tette hozzá.

Olasz_segítség_facebook

A tészta szeptember ötödikén került a Grand Hotel Glorius étlapjára, és egy hónapon keresztül lesz ott. Kikötés, hogy a legismertebb olasz szósszal kell készülnie. Ez az amatriciana. Fontos alapja a paradicsom és a parmezán pecorino. Tehát minden konyhán ezekkel kell, hogy készüljön az étel. Viszont némi plusz kerülhet hozzá. Ez helyben természetesen a makói hagyma, és egy kis ruccola.

A tészta árából befolyt adományokat világszerte a Nemzetközi Vöröskereszt gyűjti. A Glorius a magyar szervezetnek utal, akik továbbadják az adományt.