Színes

Bécsben jártak Ramszesz követői

A Kunsthistorisches Museumot és Naturhistorisches Museumot is felfedezhették a József Attila Gimnázium tanulói. A Ramszesz követői ezt nyerték, miután az országos döntőben az első helyezést érték el.

Gajáta Fanni – Makó

Mint ahogy már korábban beszámoltunk róla, a József Attila Gimnázium Ramszesz követői csapata első helyezést ért el a Szépművészeti Múzeum Ozirisz földjén című komplex képzőművészeti versenyén.  A versenyről Molnár Franciska mesélt nyáron.

DSC_0882

Az országos döntőben a csapatok egy bécsi kirándulásért versenyeztek. Az első helyezettek ellátogathattak a Kunsthistorisches Museumba, ahol a múzeum egyiptomi kiállítását tekintették meg a győztesek.

– A csodálatos gyűjteményt Győry Hedvig, a Szépművészeti Múzeum egyiptológusa mutatta be a tanulóknak – tudtuk meg Kocsisné Maráczi Margit rajz- és médiatanártól. – Ezen kívül a múzeum görög és római kiállítást is megnézte a csapat, majd pedig a Naturhistorisches Museum gyűjteményét is megtekintették.

DSCF3090

– Pénteken utaztunk Bécsbe. Nagyon szép volt a múzeum – árulta el Gules Gabriella. – Megnéztük az egyiptomi kiállítást, ahol Hédi néni avatott be minket a részletekbe. Egyiptomi szobrokat és mumifikált krokodilt is láthattunk, ez nagyon érdekes volt – tette hozzá Gabi.

DSCF3062

– Ez a verseny közelebb hozta hozzám ezt a korszakot, felkeltette az érdeklődésemet – mondta a gimnazista lány. – Mindegyik fordulónál volt egy történet, azok is nagyon érdekesek voltak.

Ramszesz követői Gabi mellett Czigeldrom-Korom Adél, Farkas Otília, Fodor Nóra, Molnár Franciska, Nagy Márk Attila és Oláh Balázs volt. A csapatban remekül ment a munka, jól teljesítettek. Ez azért is lehetett, mivel mindenki jóba van egymással.