Galéria Hírek Makó Színes

Költővel és énekessel nyílt a Návay tanéve

A Návay szakközépiskolában is megkezdődött az idei tanév. Költő és énekes is színesítette az idei ünnepi műsort.

Báthory Anikó – Makó

A tanévnyitó ünnepségen a Himnusz után Luncz Lili 12.B osztályos tanuló köszöntötte a megjelenteket az iskola tornatermében. Ezután Kincses Tímea igazgatónő tartotta meg beszédét, amelyben az állandó haladásra hívta fel a figyelmet. Külön üdvözölte a 9. és a 12. évfolyam diákjait, majd elmondta, olyan változások történnek a tagintézményben, amellyel növelhetik a szakmai munka színvonalát. A szakgimnáziumi tanulók az érettségi vizsga után egy év alatt szakmát tanulhatnak, míg a szakközépiskolások egy szakma elsajátítása után két év alatt érettségi bizonyítványt is szerezhetnek. A tanulói létszám emelkedése miatt kinőtte a tagintézmény a Posta utcai épület, így októberben – a Bajza utcai iskolaépület felújítása után – élettel töltik meg az új helyen is a termeket.

A képből galéria nyílik. Fotó: Balogh Sándor

navigate_before
navigate_next

Beszédében külön hangsúlyozta a „játékszabályok” betartásának fontosságát, a házirend fokozott figyelembevételét. Végül egy jó tanáccsal látott el mindenkit: nyissunk két mappát, az egyiket „Siker”, és egy másikat „Legközelebb” címmel ellátva. Legyen az első vastagabb, a másodikba hittel, mosolyogva pakoljuk a még legyőzhetetlen akadályokat!

Az ünnepség rendhagyó módon folytatódott, Papp-Für János költő és Ványai Anita, a Másik oldal zenekar tagja adott műsort a jelenlévőknek. A költő, aki szerkesztőként is dolgozik, valamint a Magyar Írószövetség tagja, beszélt pályájáról, majd az énekesnővel közösen, gitárkísérettel adta elő néhány versét.