Makó Sport

Négy csapattal zajlott a makói kézilabda torna – galériával

Első alkalommal szervezték meg a Makói Mozaik Női Kézilabda Tornát az Erdei János Városi Sportcsarnokban, ahol négy csapat mérkőzik meg egymással.

Albert Barbara – Makó

Az I. Makói Mozaik Női Kézilabda Tornán négy csapat szerepel: Makó KC, KSZSE, Tatabánya SC és Nemesvámos. Az érdeklődők szombaton négy, vasárnap pedig két találkozót tekinthetnek meg. A játékidő kétszer 25 percig tart 10 perces szünetekkel.

DSC01619

– Nagyon örülök, hogy az utóbbi évben jól teljesítettek kézilabda csapataink a bajnokságban. Bízom benne, a sportcsarnok felújításának eredményeképpen tovább fejlődik a sportág. Sok sikert mindenkinek a bajnoki idényhez és sérülésmentes, sportszerű játékot kívánok a tornán – mondta a megnyitón Czirbus Gábor alpolgármester.

DSC01612

A Makó KC női kézilabda csapata rengeteg munkát fektetett a felkészülésbe, sok atlétika, futás, erőnléti gyakorlatok jellemezték az edzéseket. A lányok heti 3-4 tréninggel túlteljesítették az NB II-es átlagszintet, sőt előfordult, hogy 7-8-szor is edzettek.

DSC01640

– Egy megújult sportcsarnokban léphetünk pályára és remélem, hogy sok örömöt okozunk szurkolóinknak. A torna egyik célja, hogy összeálljon a csapat, eredményesen és jól játszunk. Fontos, hogy teszteljük a juniorokat, megállapítsuk, hogyan tudjuk hasznosítani őket a csapaton belül. Murvai Pannának és Dénes Dorkának, akik a tornán is részt vesznek, igyekszem előbb utóbb több bizonyítási lehetőséget adni. Ez az első év, amikor más szemléletű csapat játszik, új közösség alakult ki, csapatkapitányunk Draxler Orsolya lett. Egy új edzésmódszerekkel tarkított felkészülésen vagyunk túl, melynek az alapja az atlétika – árulta el Nagy János Miklós, a makóiak vezetőedzője.

navigate_before
navigate_next