Makó Színes Térség

JAG-os diákok az ország legjobb rajzosai

Vigh Vivien és Görbe Zsófi, a makói József Attila Gimnázium végzős tanulói országos első helyezést értek el a Képzelt Lények Csarnoka rajzpályázaton.

Albert Barbara – Makó

Vigh Vivien az egyik osztálytársával, Görbe Zsófival együtt készítette a pályamunkát. A verseny témája a Képzelt Lények Csarnoka volt.

– Rajzolhattunk mitológiai lényeket vagy saját magunk által elképzelt teremtményeket. Elsősorban arra törekedtünk, hogy minél látványosabb, különlegesebb legyen – árulta el Vivien.

14137673_1161138770611487_2029279451_n

Vivien és Zsófi fantáziájának szüleménye

A lányok figyelmét Kocsisné Maráczi Margit rajztanárnő hívta fel, nagyon hálásak a felkészítésért és a segítségért. A pályázaton délutánonként dolgoztak a rajzszakkörön. A pedagógus beküldte az alkotást, majd elbírálták a helyezetteket.

– Nagyon meglepődtünk Zsófival, hogy elsők lettünk, nem számítottunk rá. Az elsődleges szempont számunkra nem a helyezés, szeretünk rajzolni és még jobban, ha együtt. Nem hiszem, hogy művészeti hivatást választunk a barátnőmmel, de mindenféleképpen az érettségi után is az életünk része marad – mondta a diáklány.