Hírek Makó Videó

Hepp Attiláné emlékhelyet avattak – videó, galéria

Tragikus hirtelenséggel hunyt el négy éve Hepp Attiláné, óvodavezető. Az ő emlékére avattak ma szoborcsoportot az Erdélyi püspök utcai óvoda előtt. Konferenciát is szerveztek, délután pedig virágokat szórnak a Marosba.

Major Zsuzsanna – Makó

– Heppné Kati keze alatt generációk nőttek fel Makón. Sokan, sokat köszönhetnek neki. A legkorszerűbb nevelési, oktatási módszerekkel alkalmazó, felkészült, hozzáértő és gyermekszerető pedagógus volt. Hitte, hogy minden gyermek tehetséges valamiben – idézte fel emlékeit Farkas Éva Erzsébet polgármester, avatóbeszédében pénteken délelőtt. Beszélt arról is, hogy Hepp Attiláné szakmai hozzáértése, számos program kidolgozását segítette. Külföldi együttműködést alakított ki és ápolt lengyel, olasz, szerbiai, török óvodákkal. Emlékét továbbra is ápolni fogja a város – mondta a polgármester.

DSC_0756

A kollégák 2013 óta minden évben megemlékeznek, szakmai konferenciát tartanak a tiszteletére, virágokat szórnak a Marosba, ahová hamvait szórták. – Sokáig kellett volna még élned, hiszen csak 57 éves voltál. A családodnak, a pedagógusoknak szüksége lett volna még rád. Szeretetedre, kedvességedre, segítségedre, szaktudásodra – emlékezett rá egykori kollégája, jelenlegi óvodavezető.

A szoborcsoport három tömb, egy nagyobb és két kisebb alkotja. Az emlékhelyet a város, egykori kollégák, barátok, családok, ismerősök állíttatták. Nem csak emlékhely, de a kicsik akár le is ülhetne rá. Ma délelőtt az ovisok virágokkal, szirmokkal tisztelegtek előtte. Videónkat erről itt láthatják.

A megemlékezésről készült fotógalériánk, pedig innen lapozható:

navigate_before
navigate_next