Kék hírek Makó Ország-világ Térség

Melyek Makó és környéke legbalesetveszélyesebb helyei?

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a következő hetekben felméri a megye balesetveszélyes helyeit, melyhez a lakosság segítségét is kérik.
MH-CSMRFK

Az országos tendenciának megfelelően Csongrád megyében is csökkent a közúti közlekedési balesetek száma az elmúlt évekhez viszonyítva. Vezető baleseti okként továbbra is a sebességtúllépés, az elsőbbségadás elmulasztása és a kanyarodás szabályainak megszegése szerepel.

A rendőrség minden rendelkezésre álló eszközzel igyekszik az esetek számát csökkenteni, kimenetelüket enyhíteni. Ennek részeként végez olyan elemző-értéklelő munkát, amely során folyamatosan figyelemmel kíséri a baleseti szempontból veszélyeztetett útszakaszokat. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya ehhez a tevékenységhez kéri most a közlekedők segítségét is. Az akció alkalmával bárki megjelölhet olyan helyeket, amelyeket mindennapi közlekedésük során balesetveszélyesnek ítélnek.

A rendőrség arra kéri a közlekedőket, hogy figyeljenek kritikus szemmel és ismerjék fel a számukra veszélyes helyeket, tapasztalataikat pedig szeptember 11-ig osszák meg az info.balesetmegelozes@gmail.hu e-mail címen. Leveleikben ne csupán helyszíneket jelöljenek meg, hanem olyan részletes leírást, amely alapján érdemi elemző-értékelő munka indulhat!

Az állampolgári bejelentések kiértékelését követően a rendőrség tájékoztatja az illetékes szerveket a valódi veszélyt jelentő helyek mielőbbi megszüntetése érdekében.