Makó Színes

A Közösség éve kezdődött a SZIGNUM-ban

Ma délutánján rendezte tanévnyitóját a makói Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium. Az intézmény a 26. tanévét kezdi meg szeptember elsején, amelyet a Közösség esztendejeként hirdetett meg.

Szabó Anita – Makó

Most először viselhették a narancssárga nyakkendőt azok a kisdiákok, akik az idén kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat. Többen még nagyon megilletődötten vették át tanító nénijüktől az ajándék ceruzát és radírt, de volt, aki bátran ismerkedett az osztálytársakkal és az új helyzettel. – Nagyon vártam, hogy iskolás legyek és megtanuljak írni. Már sok mindent tudok, de azért jó, hogy vannak az ovimból is itt barátaim, akiket ismerek – mesélt első élményeiről Föedl Hédi, aki az angol nyelvi tagozatos osztályban kezdi meg a tanulmányait holnaptól.

A mérföldkőnek számító eseményre meghívást kaptak a kicsik volt óvodapedagógusai is, akiket virággal köszöntöttek egykori tanítványaik. Az óvónénik láthatóan büszkék voltak, csakúgy, mint az édesapák és édesanyák, akik közül többen izgalommal és meghatottan nézték gyermekük iskolássá avatását.

– Nagyon készült az egész család erre az alkalomra. A nagyfiúnk itt érettségizett és most a kislányunk is a SZIGNUM-ba fog járni. Újra ismerkedünk a feladatokkal és az elvárásokkal. Reginának egy teljesen új közösségbe kell beilleszkednie, reméljük, ügyesen helyt fog állni – számolt be érzéseiről Juhász Gáborné, aki Kiszomboron lakik családjával.

A képből galéria nyílik! Fotó: Majoros Márton

navigate_before
navigate_next

Fontos esemény volt a tanévnyitó a két ötödik osztály számára is, akik felső tagozatossá válásukat ünnepelték és így hivatalosan is kék nyakkendős diákká válhattak. Őket Baráti Eszter Kinga nővér köszöntötte, aki felhívta a figyelmüket arra, hogy legyenek kitartóak, szorgalmasak és váljanak példává a kisebbek számára. A 2016/17. tanévet Szűcs Péter igazgató a Közösség esztendejeként nyitotta meg, amelyet a Ferenc pápa által meghirdetett irgalmasság szellemiségével kapcsolt össze. Ünnepi beszédében elsősorban a csapatmunka fontosságát, erejét és értékeit emelte ki. Arra biztatta a SZIGNUM diákjait, hogy az elkövetkező tíz hónapban tűzzenek ki maguk elé egyéni célokat, de tudjanak a közös feladatokban is, egymást segítve, aktívan részt venni.

Az ünnepélyes tanévnyitással szeptember első napján háromszáz diák kezdi meg a tanulást a kistérség egyetlen magyar-angol két tanítási nyelvű általános iskolájában. A közösség szeptember 4-én, vasárnap 9 órakor Veni Sancte szentmisén kéri a Jóisten áldását a következő tíz hónap munkájára.

Fotó: Majoros Márton