Hírek Térség

Így kerestek zsebpénzt a magyarcsanádi önkormányzatnál

Diákokat foglalkoztatott a magyarcsanádi önkormányzat a szünidőben. Iratokat pakoltak, rendszereztek, és még pénzt is kaptak érte. 

Major Zsuzsanna – Magyarcsanád

– Le akarom tenni a jogsit, és tizenegyedikben is megyünk kirándulni, oda is jól jön majd a zsebpénz – mondta Széles Richárd, a diákok egyike. Ricsi hozzátette: sokat tanult a nyári munka során, rájött arra is, hogy nem is olyan könnyű pénzt keresni. Ő az egyike annak az öt diáknak, aki augusztusban dolgozott a hivatalban, nyári munkán. Előttük, szintén öten, mások is lehetőséget kaptak, hogy így keressenek egy kis plusz pénzt.

DSC_0742

Faludy Olívia a makói gimibe jár, elmondta, először van itt. – Gyorsan eltelt ez az egy hónap, kicsit betekintést nyerhettünk abba, hogyan is működik a hivatali munka. A pénzt mindenképpen jól tizenkettedikre, most egyelőre félre rakom – mesélte.

Ruzsity Máté, az önkormányzat informatikusa és a diákmunka program ügyintézője arról adott tájékoztatást, hogy a fiatalok napi 4 órában dolgoztak.  – Adminisztrációs irodai munkát végeztek, selejtezés, irattározás volt a dolguk, nagyjából bruttó 50 ezer forintot kerestek – mondta. Ahhoz, hogy így tudják őket foglalkoztatni először a diákoknak regisztrálniuk kellett nyári diákmunkára a munkaügyi központban, majd így közvetítették ki őket.

DSC_0739

Králik Attila is a gimibe jár. – Igazából azért, jöttem, hogy ne csak otthon üljek, de sok mindenre jól jön a pénz: ruhákra, könyvekre, iskolakezdésre. Azt mondta, jó csapat jött össze, így könnyen ment a mindennapos munka. Ez az első munkahelye. Össze is barátkoztak, a meló hozta össze a csapatot. Az önkormányzat tavaly adott munkát agy fiataloknak először és jövőre is szeretnék megteremteni annak a lehetőségét, hogy így kereshessenek pénzt a diákok a szünidő alatt.

navigate_before
navigate_next