Térség

Kakasokat adományozott az apátfalvi önkormányzat

Remekül működik az értékteremtő közmunka Apátfalván. Ez mi sem bizonyítja jobban, hogy saját termesztésű burgonyát és saját nevelésű kakast tudtak adományozni több mint 200 lakosnak.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Több mint 200 apátfalvi gyermekvédelmi támogatásban részesülőt és közfoglalkoztatottat ajándékozott meg a helyi önkormányzat. Családonként egy nagy kakast, illetve 5 kiló burgonyát kaptak. Szekeres Ferenc polgármester elmondta, a zöldség és a szárnyas is helyi termelésű, tenyésztésű, a Start Munkaprogram keretén belül.

DSC_0453

– Azért gondoltunk erre az adományozásra, ugyanis ez egy bérkiegészítés a családok részére, hiszen megdolgoztak értük – fogalmazott a polgármester. Hozzátette, idén már 70 mázsa burgonya termett, illetve két fázisban 800 és 600 darab baromfi érkezett a településre. – A 600 darab jószágból lehetőségünk lesz osztást szervezni, szociális alapon. Emellett még év végén szeretnénk feldolgozott sertéshúst is adományozni, hús, hurka, kolbász és pörkölt formájában.

Mindenki nagyon örült az adománynak, sokaknak nagy segítséget jelentett. Beráth István elmondta, idáig bármilyen kéréssel fordult az apátfalvi önkormányzathoz, azonnal segítettek neki. A férfi közfoglalkoztatottként dolgozik.

DSC_0475

– A keresetünkhöz képest nagy ajándék ez a kakas és a krumpli. A jószágból pörkölt készül és hozzá tört vagy sült burgonya – árulta el István. Elmondta, otthon a felesége a kukta, ő csak a fogyasztó.

DSC_0458

– Nagyon jónak tartom ezt a kezdeményezést, ugyanis sokaknak kevés a pénze – vette át a szót Darócz Julianna. Kifejezetten örült, hogy egy nagy kakast kapott, mivel elmondása szerint, neki ideje és türelme sincs a neveléshez. – Én inkább zöldséges vagyok, így azt megsütöm. Azonban a kakast elajándékozom. Van egy kedves ismerősöm, barátnőm, akiknél nagy tragédia történt a családjában. Ő mindig a rendelkezésemre állt.