Kék hírek Térség

Magyarcsanád: agyonverte társát a kábítószer ára miatt

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a magyarcsanádi férfival szemben, aki kábítószer  vásárlással  kapcsolatos elszámolási vita miatt annyira megverte ismerősét, hogy az végül belehalt a sérülésekbe.

MH-Magyarcsanád

A vádirat szerint a vádlott és a sértett 2015. szeptember 9-én egyeztek meg abban, hogy kábítószert vásárolnak. A kábítószert közösen kívánták elfogyasztani, emiatt  vita alakult  ki  arról,  hogy  ki  mennyit  fizessen  a  kábítószer vételárából.  A  vita  során  a  vádlott  sértettet  ököllel  arcon  ütötte, aki hanyatt  esett  és  az  úttesten  beverte a  fejét .  Miután  felkelt, a  vádlott  többször is fejen ütötte, csak az vetett  véget a bántalmazásnak, hogy a sértett édesapja közéjük áll .  A vádlott őt is bántalmazta, azonban komolyabb sérüléseket nem okozott.

Még  mielőtt  a  helyszínről eltávozott  volna  a  vádlott, a  sértettet  több alkalommal fejbe is rúgta, aki zavart állapotban otthonába kísérték. Csak másnap  hívtak hozzá orvost,  akinek a sértett  nem  tett  említést  az  előző  napi bántalmazásokról.  Miután  az  orvos  eltávozott, a vádlott ismételten megjelent a sértettnél, s követelni  kezdte  a korábban  közösen  elfogyasztott  kábítószer általa  jogosnak  vélt ellenértékét.  A vádlott a magatehetetlenül fekvő sértett mellé térdelt és több alkalommal, ököllel fejen ütötte úgy, hogy az legurult ágyról és nekiesett a radiátornak.  Miután  visszatették az  ágyra,a vádlott  ismételt bántalmazni kezdte,  majd távozott a házból.  Nem  sokkal ezt követően a sértett részére mentőt hívtak, kórházba  szállították, életmentő  idegsebészeti  műtétet hajtottak rajta végre. Ennek  ellenére 6 nap múlva – agyhalott állapotban – adták át egy másik kórháznak, majd 2015. október 22-én elhunyt.

A sértett halála a vádlott által elkövetett bántalmazások során létrejött többszörös koponyasérülésekkel  összefüggésben  állt  be.  Fia  halálát  követően  a  sértett  édesapja alig egy hét elteltével  öngyilkos lett.

Az  ügyészség  a  vádlottat halált  okozó  testi  sértés  bűntettével,  védekezésre  képtelen személy sérelmére elkövetett önbíráskodás bűntettével vádolja. Bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni – közölte Kopasz Zsolt főügyész