Kék hírek

Letartóztatták a pisztoly ragadó migránst

A megbilincselt A. S. kirántotta az őt őrző rendőr szolgálati fegyverét, majd megharapta az őt lefegyverző egyik rendőr két ujját Szegeden.

MH

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen 30 napra elrendelte annak a gyanúsítottnak az előzetes letartóztatását, akit hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt augusztus 26-án vett őrizetbe a rendőrség.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei augusztus 2-ján délután szállították át a gyanúsítottat a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kecskeméti fogdájából a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Szeged, Londoni körút 15. szám alatti épületébe. Az épület ügyfélvárójában tartózkodó megbilincselt gyanúsított az adminisztratív okok miatt elhúzódó ügyintézés miatt türelmetlenné és agresszívvá vált, majd az őt lefogni próbáló rendőr jobb oldalán levő fegyvertokban tartott HK USP Standard típusú lőfegyver markolatára ráfogott, kioldotta a fegyvert rögzítő klipszet, kihúzta a tokból és két kézzel fogva a mellkasához húzta oly módon, hogy a fegyvert csöve előre nézett. A fegyver visszaszerzése érdekében a rendőrök a gyanúsítottat földre vitték, dulakodásra kényszerültek, melynek során az ellenállást tanúsító gyanúsított az egyik intézkedő rendőr bal hüvelyk, illetve középső ujját megharapta.

Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a megvalósulni látszó bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, magas büntetési tétellel fenyegetett, így a halmazati büntetés szabályai szerint kiszabható büntetés súlyosságára figyelemmel, valamint arra tekintettel, hogy a gyanúsított külföldi állampolgár, Magyarországon lakóhellyel, tartózkodási hellyel nem rendelkezik megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén a hatóságok elől megszökne, ezért előzetes letartóztatása mindenképpen indokolt.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem emelkedett jogerőre – közölte a Szegedi Törvényszék.