Makó Térség

A foglalkoztatást erősítik egy 494 milliós pályázattal

168-an kapnának bér-, 123-an bérköltség-, 50-en munkába járási, 67-en képzési-, 100-an útiköltség támogatást, ha sikeres lesz a makói önkormányzat és a megyei kormányhivatal közös pályázata. A képviselő-testület holnapi ülésén dönt a beadásáról. (A címlapon: munka a makói gumigyárban.)

Korom András – Makó

Összesen 494 millió forintos pályázatot kíván benyújtani a makói önkormányzat és a megyei kormányhivatal (Makó része ebből 79 millió, míg a kormányhivatalé 395 millió) azzal a céllal, hogy foglalkoztatási együttműködést létesítsenek. A pályázat egyik része egy a foglalkoztatók, döntéshozók és állami szervezetek együttműködésével egy foglalkoztatási paktumiroda létrehozása. A majdan itt dolgozó két személy feladata lesz az aktív foglalkoztatókkal (azaz munkaadókkal) és a megyei kormányhivatal munkaügyi főosztálya kirendeltségével való kapcsolattartás.

Az iroda célja az lesz, hogy a lehető legkisebbre csökkentse a makói járásban a munkanélküliséget, s segítsen megtalálni a munkaerőt a helyi vállalkozások számára.

A pályázat másik részében a regisztrált álláskeresőket és a munkáltatókat támogatják. Az előbbieknek az elhelyezkedést segítő, azaz a piaci igényekhez illeszkedő képzéseket is biztosítanak.