Makó Sport Színes

Reni saját magának is bizonyított

Rozsnyai Renáta neve nem ismeretlen a makóiak számára: a Spirit Fitness vezetője és aerobik edzője az összes városi sportrendezvényen jelen van. A neve már nem csak Csongrád megyében ismert, hanem országszerte. Tavaly kérték fel először a Fitbalance magyarországi rendezvényére, hogy tartson órát.

Gajáta Fanni – Makó

Rozsnyai Renáta már általános iskolában is sporttagozatos volt, azonban ahogy ő mondja, korántsem volt olyan remek sportoló, mint sokan gondolnák. Kis testsúlya miatt nem tudta teljesíteni az elvárásokat és a kudarcok miatt sem volt önbizalma.

– Odáig fajult a dolog, hogy a kitűnő bizonyítványban vagy ott éktelenkedett egy kegyelem négyes, vagy egy kegyetlen kettes testnevelésből. Ekkor határoztam, hogy azért is meg fogom mutatni, hogy igenis tudok tornázni – fogalmazott Reni. Egy szakemberhez fordult, aki kihozta a maximumot belőle. – Annak idején Kovács Évához jártam a fürdőbe, edzőterembe és heti kétszer aerobikoztam is.

DSC_0330

Reni ekkor szerette meg a sportolást. Középiskolásként is járt edzeni, majd az első gyermeke születése után jött a futás és mellette az aerobik sem maradhatott el. 2013-ban szerezte meg az aerobik-fitnesz szakot Bibarc Tünde iskolájában. A továbbképzésben nem állt meg – még a babavárás sem tartotta vissza, hogy elvégezze a step-aerobik oktatói végzettséget. A kislánya születése után már gondolatban volt egy saját fitnesz stúdió kialakítása.

– Tulajdonképpen, amit kerestem a makói sportéletben, azt szerettük volna megvalósítani a férjemmel együtt. Ebben abszolút partner volt és úgy hoztuk létre, hogy minden igényt ki tudjuk elégíteni, hogy minél színesebb legyen, tisztább, igényesebb hely legyen – mondta Reni.

DSC_9612

Egy Fitbalance rendezvény során ismerkedett meg a WALKenergie-vel és Szabóné Sümegi Bernadettnél végezte el a képzést. Nem csak Renit ragadta el ez a mozgásforma, hanem a makóiakat is. A Fitbalance-en a makói sportoktató is bemutatkozhatott. Először tavaly októberben kapott felkérést, azonban családi okok miatt le kellett mondani. Idén májusban viszont nem csak elfogadta, hanem teljesítette is a felkérést.

– Nagyon jó érzés volt, illetve rengeteg munkám volt benne. Teljesen átadtam magam. Próbáltam azt képzeltem, hogy most csak a saját csapatomnak tartok órát, közben ott volt 50 ember és 100 szempár. Azt gondoltam, mi lesz most, de remek nap volt – emlékezett vissza Renáta.

DSC_9431

Egyik legszuperebb élménye a Katus Attilával közös fellépése volt. Attila barátsága, támogatása sokat jelent a makói oktatónak. Mint elmondta, ahol fellépett Attila, ő első sorban tornázott, majd Kisteleken barátkoztak jobban össze.

– Októberben ismét kaptam egy felkérést és most arra buzdítom a lányokat a teremben, hogy töltsünk meg egy buszt. Ott lesz Béres Alexandra és Katus Attila is. Mi pedig a WALKenergie-vel telepedünk ki – árulta el. Emellett a makói felkéréseket is várja.

DSC_9597

A kétgyermekes anyuka azt is elmondta, főleg 2 éves kislányán látja, hogy érdeklődik a sport iránt. Úgy véli, ez a rendszeres tornának köszönhető, ugyanis az utolsó 3 hétig nem pihent. Ha zenét hall azonnal táncol, guggol, bemelegít. 11 éves fia inkább úszni szeret és a crossfit iránt érdeklődik.