Makó Ország-világ Sport

Remekeltek a makói utánpótlás játékosok – videóval

Az u-19-es Maros-menti UFC 5-1-es győzelmet aratott a DAFC Szeged otthonában.

Albert Barbara – Szeged

Az NB III dél-keleti csoportjában szereplő u-19-es csapat jó eredménnyel kezdte a 2016-2017-es bajnoki idényt.

DSC01536

– 17-18 éves focisták játszanak nálunk, akik a felnőtt csapattal is pályára lépnek. A célkitűzésünk elsősorban a tisztességes helytállás, hiszen elég szűkös a keretünk, bármikor bekövetkezhet sérülés, kiállítás, eltiltás. Természetesen a fiatalok egész évben megpróbálják a maximumot nyújtani és reméljük, hogy sikerül dobogós helyen végeznünk – mondta Brakszatórisz András, a makói u-19-es csapat vezetőedzője.

A meccs elején is már érződött, hogy a Maros-menti UFC győzelmi szándékkal érkezett. A 18. percben Somogyi László felívelte Kardos Ákosnak a labdát, majd Bartucz Máté egy kényszerítő után a tizenhatoson belül a bal alsó sarokba gólt rúgott. Pár perc múlva az ellenfél átjátszotta a labdát a középpályán és Godó László egyenlített. A 36. percben Kardos Ákos betalált a hálóba és ismét előnyhöz juttatta a vendégeket. Az első játékrész 2-1-re végződött a makóiak javára.

DSC01540

A második félidőben is inkább a maros-mentiek játéka dominált a pályán. A szegediek a saját térfelükön elvesztették a labdát, amit a vendégek megjátszottak és az 51. percben Szilvási Sándor fejes gólt szerzett. Tíz perccel később a makóiak Kardos Ákos révén ismét találatot jegyezhettek. Az ötödik gólra sem kellett sokat várni, hiszen a 63. percben Kardos Ákos harmadjára is a kapuba lőtt, s ezzel eldöntötte a mérkőzést. A vendégcsapat előtt még adódtak lehetőségek, de több találat már nem született.

– Technikailag és taktikailag is jobban játszottunk az ellenfélnél. A labdarúgók sok futással betartották, amit kértem tőlük és meglett az eredménye. Örülök a gólzáporos találkozónak. A támadójátékunk az erényünk, de szeretnénk a védekezésre is hangsúlyt fektetni. Kardos Ákos a felnőtt csapatnál edz, jót tett neki a változás, gyorsabb a játéka és a gondolkodása egyaránt. Jövő héten a Méhkerék ellen lépünk pályára és hazai győzelmet várok el a fiúktól – értékelte a meccset a Maros-menti UFC trénere.