Galéria Hírek Térség Videó

Mutatjuk, hogyan épül a művelődési ház Magyarcsanádon

Maga a polgármester mutatta meg videónkban, hogy halad az építkezés.

Major Zsuzsanna – Makó

Dolgoznak a munkagépek, kalapálják a szögeket a tetőn és simítják a vakolatot az megújuló magyarcsanádi művelődési házban. November közepére készülhet el minden. A művelődési ház régi épülete helyett egy modern, közösségi tér épül, könyvtárral, akadálymentesített mosdókkal, konyhával. Farkas János polgármester megmutatta pontosan hogyan néz ki most az a helység, ahol a könyvtár lesz. Videón mutatjuk:

A helyi önkormányzat 180 millió forintot nyert a Belügyminisztérium egyik pályázatán arra, hogy elkészülhessen ez a modern művelődési ház. Lesz még benne büfé, egy kisebb és egy nagyobb, akár 200 főt is befogadó közösségi tér, színpaddal. Így például a falubeli rendezvényeket, találkozókat, konferenciákat is itt tarthatják majd. De lehet zenés és táncos mulatság színtere is. Megszépül a park és a belső udvar is, mozgássérült parkoló és biciklitároló is lesz. Később még bővülhet is a tér, ha sikerül a szomszédos telket megvenni.

DSC_0711Kun Attila, az egyik kivitelező cég, a K Bauver Kft. ügyvezető tulajdonosa elmondta: „gőzerővel zajlik a munka, mindenki dolgozik.” Szinte minden szakma felvonult már. Jelenleg naponta 20 ember dolgozik itt, ez a létszám még bővülhet. Szerinte a november 15-i határidőt tartani fogják.

DSC_0708

– Befejeztük az épület átalakításhoz szükséges bontásokat, és most már láthatóan az építkezés fázisban tartunk. A vakolás, gépészeti munkák egy része szintén elkészül, most jön a burkolás. A kábelek a falakban, a térburkolat még ezután készül. Most dolgoznak a tetőn és a belső vakoláson. Ezután már a belső befejező munkák következnek – nyilatkozta Szőllősi Béla, építész, műszaki ellenőr.

A polgármester elmondta, hogy az első rendezvény, amit a megújult művelődési házban tartanak majd a karácsonyi ünnepség lehet.

Galériánkat innen lapozhatja:

navigate_before
navigate_next