Hírek Makó Színes Videó

Luxus tányéron: fine dining esküvői vacsora a Glorius Vigadóban

A Grand Hotel Glorius esküvői szolgáltatása egyre népszerűbb, a választható menü pedig akár egy olyan kulináris élmény is lehet, ami hazánkban nagyon kevés helyen található meg. A finom ételek művészete a fine dining étkezés.

Major Zsuzsanna – Makó

Minden egyes falatnak megvan a maga helye és szerepe a fine dining menüben. Művészi és finom. A tálalás önmagában is fantasztikus élmény, az ízek összhangja az akár hat-, vagy nyolcfogásos étkezésnél pedig a teljes folyamatban áll össze. Exkluzív és ritka, profizmust igényel. Ezért nem is sok helyen készítik ezt a fajta menüt.

DSC_0407

György Éva és Pap Zsolt éppen ezért választották a Glorius Vigadót esküvőjük helyszínéül. – Nagyon szeretjük, megbecsüljük, és igazi művészetnek tartjuk ezt. Szegeden és Makón találtam a közelben olyan konyhát, ahol van fine dining. Mindkettőt kipróbáltam, de végül a Glorius mellet döntöttem- mesélte Éva, aki egyébként szegedi.

Férjével családjukat, barátaikat hívták meg a Glorius Vigadóban tartott esküvőre, aminek különleges pontja volt a fine dining vacsora. Videónkat a finomságokról itt láthatják:

httpss://www.youtube.com/watch?v=C5VnjQicu80

Gyúrósiné Györki Bernadett étteremvezető elmondta, hogy kis adagokban felszolgált ételek, különleges eljárásokkal, minőségi alapanyagokból, nagy odafigyeléssel és profizmussal készülnek.

– Igazi gasztronómiai élmény. Egy tányéron jellemzően többféle ízvilág jelenik meg, akár egymástól távol eső, de összességében jól passzoló ízek. Kulináris élmény, ami a vacsora közben külön-külön is fenséges, és a fogások egymásra épülve is kiegészítik egymást- adott tájékoztatást a vezető.

DSC_0416

Éva és Zsolt egyébként Portugáliában élnek, oda térnek vissza az esküvő után. Mindketten zeneművészek. Éva zongorán, Zsolt fagotton játszik. Így ismerkedtek meg, a Szegedi Tavaszi Fesztiválon, ahol együtt játszottak. Mivel Zsolt Portugáliában élt, Éva hozzá utazott ki – ahogyan mesélte- először csak szakmai útra, de azután egymásba szerettek.

Galériánkat az alábbi képből lapozhatják:

navigate_before
navigate_next