Galéria Hírek Színes Térség

Jasmine-t várták a fesztiválozók

A szombat este egyik legjobban várt koncertje a brit Jasmine Thompsoné volt. Persze, nem ő volt az egyetlen, akit nagyon vártak a fesztiválozók: hatalmas tömeg volt a 30Y, a Cloud9+ és a Supernem fellépésén is.

Gajáta Fanni – Szeged

A Szegedi Ifjúsági Napok egyik legjobban várt koncertje a zárónapon volt. A brit Jasmine Thompsonra nem csak Szegedről és Makóról, hanem megyeszerte és megyén túlról is érkeztek. A másik brit fellépőre, Kwabena Sarkodee Adjepong alias Kwabsra is sokan kíváncsiak voltak, de miután közel 15 perces késéssel kezdett, többen elmentek más fellépőket megnézni.

– A 11 órási busszal jöttünk be, de Jasmine Thompsonra és Kwabsra vagyunk kíváncsiak. Igazából azért jöttünk ki, hogy élvezzük az életet – mondta Gémes Zoltán. – Nagyon jó a buli! Ez az első SZIN-ünk. Jövőre még a VOLT Fesztivált tervezzük – tette hozzá Zoli.

DSC_0004

– Szerintem a legjobb a szerdai nap volt, bár a többiről csak meséltek nekünk – vette át a szót, Dudás Martina. – A hangulat őrült és rengetegen vannak, tombol mindenki, igazi fesztiválhangulat van. Nagyon sok makói és szegedi ismerőssel futottunk össze, de mindenhonnan jöttek barátok, haverok.

Persze, nem csak a két brit tehetséget várták. Egy békéssámsoni baráti társaság mindenféle stílust képviseltek.

– Én a Cloud9+ fellépését várom. Tavaly is már kint voltunk, de akkor délután 5-kor kezdődött – mondta Nagy Balázs, akinek a hazai csapat az egyik nagy kedvence.

DSC_9987

– Nekem ez már az ötödik alkalom, hogy SZIN-ezek. Azért is erre jövök, mert közel van és szeretem ezt a hangulatot – vette át a szót Rakusz Attila. Ő párjával, Nagy Erikával jött. – Főleg a rapes és populáris koncertekre megyünk, de a Supernemet várjuk. Jövőre is biztos bérlettel jövünk.

Idén is sokan választották nyárzáró fesztiválként a Szegedi Ifjúsági Napokat. A legtöbben biztosan visszatérnek a Partfürdő területén megrendezett rendezvényre. Mint már megszokott, ebben az évben is sok promóciós sátrat, standot kerestek fel a fesztiválozók. Az SZTE is kivonult, ahol a gólyák megismerkedhettek az egyes tanszékekkel. Idén az egyik újdonság a Festipay volt: sokan tartottak tőle, azonban már az első nap belerázódtak a használatába az emberek.

Galériánk:

navigate_before
navigate_next