Sport Színes Térség

Evezőlapátot fogtak az apátfalviak

Csapatépítő kajaktúrát szervezett az apátfalvi önkormányzat a Start Munkaprogramban résztvevőknek. A bátrabbak jelentkeztek is, és végigevezték a közel 2 órás túrát.

Gajáta Fanni – Apátfalva/Nagylak

Egyre népszerűbb a kajaktúra Apátfalván: pénteken a helyi pedagógusok vágtak neki a Nagylak-Apátfalva távnak a Maroson, szombat délelőtt pedig a közfoglalkozottak próbálhatták ki a túrát. Az evezésen Szekeres Ferenc polgármester is részt vett.

– Az önkormányzat úgy döntött, hogy a Start Munkaprogramban résztvevőnek is biztosítja az ingyenes kenuzást. Bár több időpontot is kitűztünk a lebonyolításhoz, sajnos a Maros magas vízállása idáig nem tette lehetővé a biztonságos túrát – fogalmazott a polgármester.

DSC_9949

Több közfoglalkoztatottat is felkeresett az önkormányzat, végül közel 20-an vágtak neki a kajakozásnak. Nagylakig busszal szállították a résztvevőket, majd a vízre szállás után másfél-két óra hosszáig tart a visszaút Apátfalváig a vízen.

– Úgy gondolom, hogy sokan még nem látták a környezetet a Marosról. Bízom benne, hogy pozitív élményekkel tér mindenki vissza – tette hozzá Szekeres Ferenc.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

– Kajaktúrán még nem vettem részt, de motor csónakázni már voltam a Maroson – mondta a vízre szállás előtt Rácz János. Az apátfalvi férfi nem ijedt meg a kihívástól, mivel remekül úszik és ismeri is a folyót. – Sokat úsztunk a Marosban. Ugyanígy, mint most, feljöttünk Nagylakig, majd Lúdvárig lejöttünk. Volt, hogy másfél-két kilométert gyalogolnunk kellett, olyan alacsony volt a víz.

A csapatépítő kajaktúrán, amelyen az önkormányzat dolgozói is részt vettek, egy közös ebéddel zárták.