Galéria Ország-világ Programok Színes Videó

SZINes a fesztivál közönsége

A csütörtöki napon is sokan látogattak ki a SZIN helyszínére, ahol olyan nevekkel találkozhattak a fesztiválozók az est folyamán, mint a makói származású Palya Bea, a Honeybeast, Péterfy Bori & Love Band, a Brains vagy éppen a Katapult DJ.

Gajáta Fanni – Szeged

Csütörtökn is kilátogattunk a Szegedi Ifjúsági Napokra. Bár szerdához képest kevesebbnek tűnt a szórakozni vágyók száma, illetve a leánykérések is elmaradtak, mégis mindenhol hatalmas buli kerekedett. 20 óra után szinte a legtöbb italt árusítóbódé előtt sorok álltak, illetve a koncertek után sokan mentek energiapótlás-gyanánt egy lángost vagy éppen gyrost enni.

A SZIN-re rengeteg makói és a környéken élő fiatal, középkorú és idősebb is átutazik. Sokan a kis távolság miatt választják a fesztivált, de vannak olyanok is, akiknek ez egy újabb kikapcsolódási lehetőség jó zenék mellett. Görbe Anita is az előbbi miatt választotta a SZIN-t. Barátokkal, ismerősökkel sátrat vernek és szinte minden koncerten részt vesznek.

– Ötödik vagy hatodik alkalommal vagyunk itt, mivel közel van, jók a koncertek, elérhető áron van és szeretjük – fogalmazott Anita. Személyes kedvencei a Vad Fruttik, a Halott Pénz, a Honeybeast és a Qumiby. – Szerdán nagyon jó volt, például a gyerekeket is hoztuk a párommal, ugyanis olyan koncertek voltak, amiket ők is szerettek volna megnézni. Ők is nagyon jól érezték magukat.

DSC_9882

Földeákról is sokan átbuszoznak vagy autóznak a Napfény Városába. Szalai Róbert és Jójárt Ágnes visszatérő fesztiválozók, mindig találnak olyan koncertet, amit szívesen megnéznek. Ők is a hangulat és a közelség miatt is választják a SZIN-t.

– Emellett mindig van valami érdekes koncert is – mondta Ágnes. – Sok ismerős arcot láttunk itt, Földeákról is, Makóról is és Vásárhelyről is. Mindenki szereti ezt a fesztivált, Szeged második legjobbja. Az első a Dejavu Fesztivál – tette hozzá Róbert.

Persze, a szegediek se maradnak otthon. Sokan nagy baráti társaságban vagy éppen külön-külön érkeznek, majd a helyszínen összeverődnek. Juhász Kata szegedi Baktóról jött, immáron harmadik alkalommal.

– Nagyon jó ez a nap is, bár szerda még jobb volt – vélte Kata. Barátnőivel a Brains koncertjére készültek. De a DJ-k fellépéseit és a rapet is kedvelik. – Sok ismerőssel találkoztam, akik más városból jöttek. Idén még a Körös-Toroki Napokon voltunk még, az is hatalmas volt.

DSC_9860

– Mi idén még a sörfesztiválon is voltunk és az is nagyon jó volt az eső ellenére is. Mi ketten érkeztünk Robival, de sok osztálytárssal összefutottunk már – vette át a szót Számfira Renáta. – Eddig elég jó volt, de a szerdai nap volt a legjobb.

A mai nap is megéri kimenni. Fellép a Magna Cum Laude, a Quimby, a The Biebers, a Roy és Ádám Trió és a New Level Empire is.

Galériánk:

navigate_before
navigate_next