Galéria Hírek Színes Térség Videó

Mutatjuk milyen is a SZIN – GIGA Galéria, VIDEÓ

Szerdán startolt a Szegedi Ifjúsági Napok! Egy srác a Halott Pénz koncerten kérte meg barátnője kezét, a Vad Fruttik a legjobb koncertet tolta, pedig csak kis színpadot kapott. Fluor és Majka is csapatta! 

Major Zsuzsanna- Szeged, SZIN

400 forint a sör, 500 a tömény, 360 az üditő az idei SZIN-en. Szerdán indult a négynapos fesztivál. A legolcsóbb kaja 199 forintért a parizeres zsömle, de lehet kapni zsíros kenyeret és lángost is. Bátran kimondhatjuk, hogy a SZIN olcsó és kis Mindenegyhelyen Fesztivál lett 2016-ra. Volt ideje fejlődni, de talán úgy tűnik, most végre megtalálta azt az irányt, ami az elkövetkezendő években izgalmas, fenntartható és közönségmegtartó erővel bíró lehet.

DSC_0987

A sátrakat picit átrendezték a korábbi évekhez képest és meglepő volt, hogy a szerda este igazán húzós fellépője a Vad Fruttik átkerült egyetlen sátorba. Kissé érthetetlen módon, hiszen a nagyszínpadon a Halott Pénz lépett fel utoljára, simán belefért volna, még pakolással, hangolással, cuccolással is, hogy a Vad Fruttik ott játszhasson. Zengett is a sátor a nagyszínpadozástól. Őrületes bulit raktak le a kis sátorban, hatalmas erővel és tomboló közönséggel. Simán hozta volna a nagyszínpados közönséget a Road is. Ha rangsorolni kellene a második legnagyobb erejű bulit ők csapatták szerdán.

DSC_0045

Szabó Balázs és a Csík zenekar is sokakat vitt táncba. Meglepő módon a nagy sikerprodukcióknak számító Wellhello és Halott Pénz nem tolta túl a bulit. Persze, rengetegen voltak mindkét koncerten. De ha Fluoréknál nincs az arany konfetti vagy a Halott Pénz koncerten ez a lánykérés, nem sokat tesznek hozzá a szerdához.  Annak ellenére, hogy úgy tűnt a közönség nagyon jó és kitartó módon pumpálta a ritmust. Mutatjuk videón a lánykérést:

httpss://www.facebook.com/makohirado.hu/videos/890978714341130/

A SZIN a hazai fesztiválokhoz képest mindig olcsóbb bérletet kínált, ezt megtartották a szervezők. Ez azért is jó, mert ha csak egyetlen napot is bulizik végig az ember a bérlettel úgy igazán szívvel, lélekkel, akkor sem marad benne az az érzés, hogy kidobott egy rakás pénzt az ablakon. Sőt. Itt egy kis videós ízelítő a szerdából:

httpss://www.youtube.com/watch?v=QOIjJFpzs_s

Végre úgy tűnik, hogy az idén megtalálták a szervezők azt a színpadfelosztást, ami ideális lehet. Bár több kisebb koncerthelyszín került eldugott helyekre, és szívesen láttunk volna még egy nagyobb, szabadtéri színpadot a fesztivál hátsó végében, a sátrak helyén. Így viszont az az egész előnye, hogy sok a fedett rész, és ha eső lenne, akkor is mehet a buli.

DSC_0019

A kaja- és a piaválasztékra is mondhatjuk, hogy éppen elég. Nem kell sem több, sem kevesebb. Sör, tömény, üdítő több helyszínen elszórva. Lángos, hamburger, hot dog, szendvicsek, pizza szelet lesznek az idei slágerek, de azért finom pecsenyék és egytálételek is készülnek.

DSC_0946

Promós cuccokból is pont annyi van, amennyit el tud viselni az ember. Magyarul: nem másznak minden második lépésnél az ember arcába valami vacakkal. Lehet tetkókat szerezni, sapkát, kalapot és tehénnel szelfizni is. Szerdán tiszta volt minden mosdó és papírt is lehetett találni mindenhol. Aki járt az utóbbi években a SZIN-en, az tudja, ez mennyit jelent. Nem tudjuk, hogy kitart-e nagyobb létszámnál is majd ez, reméljük, nem lesznek ismét kínosan toporgó emberek és kígyózó sorok. Összességében egy szuper, gazdaságos és most jól eltalált fesztiválra készülhetünk az idén. Giga galériánk ebből a képből nyílik:

navigate_before
navigate_next