Színes Térség

Generációk találkoztak Rákoson

Kézműveskedésre és zsíros kenyér partira invitálta a makói Máltai Szeretetszolgálat a Makó-Rákoson élő időseket és fiatalokat. A generációk közti különbségek nem okoztak akadályt.

Gajáta Fanni – Makó-Rákos

Kellemes hangulatú délelőttöt szervezett a Máltai Szeretetszolgálat makói szervezete a rákosi művelődési házba. Nem csak adományruhát vittek, hanem a kézműves foglalkozásra felszereléseket is. Az idősebbek a kicsikkel együtt pillangókat, virágokat és kukoricacsuhéból babát készítettek.

DSC_9669

– Fontosnak tartjuk a családot, illetve a családok támogatását, így ez egy remek alkalom arra, hogy  a picik vidámítsák az idősebbeket, akár nagyszülő, ismerős vagy szomszéd. A gyerekek egy kicsit közelednek feléjük – fogalmazott Kómár Mátyás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportjának vezetője. – Így a későbbiekben akár a saját szüleikkel is másként tudjanak foglalkozni.

navigate_before
navigate_next

A délelőtti foglalkozáson Kerekes Lászlóné nem csak a férjével, de az unokájával együtt is vett részt. Mint elmondta, 4 éves kis unokája Pitvaroson él a szüleivel, azonban a nyár legnagyobb részét Rákoson tölti.

– Készítettünk csuhébabát és madárkákat is – árultak itt közösen. – Általában jó programok vannak a művelődési házban, zajlik az élet. A kis unokámmal sokszor átjövünk ide foglalkozásokra.